Няма данни български граждани да са били на борда на

...
Няма данни български граждани да са били на борда на
Коментари Харесай

МВнР: Няма българи на борда на бедствалия норвежки кораб

Няма данни български жители да са били на борда на круизния лайнер " Вайкинг скай ", който аварира на 23 март край крайбрежията на Норвегия. Това оповестиха от Министерството на външните работи.

Снимка: EPA

По-голямата част от туристите са от Съединени американски щати и Англия. Евакуацията на пасажерите продължава през днешния ден, допълниха от ведомството.

Посолството на България в Норвегия следи случая. При нужда от подпомагане български жители могат да се свържат с задачата на телефон +47 22 55 40 40 и дежурен телефон в извънработно време +47 48650093, се показва в известието.
Евакуираха пасажери от развален круизиен транспортен съд край Норвегия Корабът „ Вайкинг скай ” с към 1300 пасажери и екипаж на борда е изпратил сигнал за помощ
Корабът попадна в спешна обстановка поради щета в мотора.

Снимка: EPA

Спасителната интервенция с присъединяване на 5 хеликоптера и няколко кораба стартира малко откакто плавателният съд подал сигнал за злополучие при мощен вятър, а вълните почнали да го доближават в рискова непосредственост до норвежкия бряг. По-късно обаче екипажът съумял да възпламени един от моторите и корабът бе закотвен на към 2 км от сушата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР