Няма да затварят болниците в Ловеч и Враца, те са

...
Няма да затварят болниците в Ловеч и Враца, те са
Коментари Харесай

Няма да затварят болниците в Ловеч и Враца, успокоява Начева

Няма да затварят лечебните заведения в Ловеч и Враца , те " са предпочитани, те са регионални лечебни заведения и наложително би трябвало да продължат да съществуват - дали тъкмо в този тип на този стадий не мога да отговоря , само че главните структуроопределящи клиники и отделения ще продължат да съществуват, тъй като са единствени на територията на съответната област ", изясни пред БНР зам.-министърът на опазването на здравето Жени Начева.

Тя разяснява, че се пробват да създадат работещи оздравителните проекти, направени за двете лечебни заведения. Постигнат е най-благоприятен баланс с кредиторите. Ще се потърси отговорност , като към този момент са подхванати дейности за лицата, виновни за финансовото положение на двете лечебни заведения .

Сегашното положение се дължи на неглижиране на просрочени отговорности и на контракти , подписани преди няколко години за взаимна активност в ущърб на държавните лечебни заведения, добави Начева.

 Има метод да се помогне на болничното заведение във Враца, твърди Кирил Ананиев
Има метод да се помогне на болничното заведение във Враца, твърди Кирил Ананиев

Пускат поръчка за ангиограф

Зам.-министърът смята, че би трябвало да се върне доверието на лекарите в системата и когато им бъде обяснено къде са проблемите и по какъв начин ще се решат, лекарите ще се успокоят.

Държавата е вложила в инсталация в двете лечебни заведения и Начева е оптимист за намирането на лекари. Според нея, " няма по какъв начин страната като принципал да влага в лечебни заведения, които счита да закрива и които счита за неперспективни. "

Въпреки значимият растеж в опазването на здравето, на равнище лечебни заведения е доста значимо какви правила дефинират техните ръководители за разпределение на средства от осъществена и регистрирана активност по линия на НЗОК, добави Начева.

 Медици от Ловешката болница стачкуват дружно с жителите
Медици от Ловешката болница стачкуват дружно с жителите

Лекари, санитари и чиновници чакат изясненост за бъдещето на болничното заведение

" Много мъчно е да се реализира баланс сред първична и профилирана извънболнична помощ , в границите на болничната помощ, при толкоз доста договорни сътрудници на Касата - над 16 хиляди и над 340 лечебни заведения за болнична помощ, с които Касата има контракт ", разяснява Начева.

Тя добави, че " когато експертите на регионално равнище са видели данните, каквито са регистрирани от предходната година, а ние сме взели действително регистрирана статистическа информация, на някои места може да има грешки, само че на други места това е същинската, действителна картина на нещата , каквито сме ги установили. Ако в дадена област обещано легло се откаже незадоволително, първо има заделен запас за кревати за незабавна здравна помощ. "

" С изключение на интензивните кревати се позволява смяна, приемане на пациенти на различен тип кревати, в случай че действителни медицински потребности наложат тази нужда. Националната здравна карта не би следвало да се свежда единствено до брой кревати . Тя е " фотография " както на актуалните, по този начин и на бъдещите планове за вложения ", изясни зам.-министър Начева.

 Медици стачкуват със самолетни билети
Медици стачкуват със самолетни билети " Тръгвам си "

Те настояха стартовата заплата да е колкото три минимални работни заплати
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР