Няма да въвеждаме трети пол, уверява министърът на правосъдието Цецка

...
Няма да въвеждаме трети пол, уверява министърът на правосъдието Цецка
Коментари Харесай

Преглед на печата

„ Няма да вкарваме трети пол ", твърди министърът на правораздаването Цецка Цачева, представена от " Труд ". Категорично няма да се признават и еднополовите бракове, споделя още тя във връзка митингите против ратификацията на Истанбулската спогодба.

" Борбата с корупцията е блокирана за най-малко шест месеца ", написа " Сега ". Причината е, че новата отраслова мегакомисия ще се образува месеци наред, макар че по закон би трябвало да проработи от на следващия ден, 23 януари.

" Дума " написа, че Българска социалистическа партия ще внесе още пет сигнала за корупция и злоупотреби на ръководещите. Исканията за инспекции засягат двама кметове, заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, военното министерство и бащата на евродепутатата Емил Радев.

" Къде съумя президентът Радев за една година и какво има още да учи ", пита " 24 часа ". В един от отговорите, политологът Борис Попиванов предизвестява президента да не разчита прекомерно на високия си рейтинг.

" Заплатите ще порастват по-бързо ", предвижда в изявление за " Стандарт " основният икономист на водеща италианска банка Кристофор Павлов. Конкуренцията за фрагменти и увеличението на вложенията ще подвига приходите, аргументира се Павлов.

В изявление за " Сега " Васил Велев от Асоциацията на индустриалния капитал, предизвестява за следващ път, че скъпият ток за компаниите ще повлече нагоре и цените за бита. Работодателите ще внесат сигнал в Комисията за защита на конкуренцията поради наложените по-високи цени на ток за компаниите.

" Стандарт " помества информация за най-търсените експерти - водещи са строителите, нужни са 10 хиляди души. Най-търсени са заварчиците.

Нов закон за платежните услуги, признат от Народното събрание на първо четене, планува нулеви такси за съществени банкови услуги, осведоми " 24 часа ". Откриването и закриването на банкова сметка, внасянето и тегленето на пари, разплащането с банкови карти ще бъде гратис.

Клиенти са принуждавани от телевизионни оператори да пращат по мобилния телефон ЕГН-то си, споделя в изявление за " Монитор ", ръководителят на Комисията за отбрана на персоналните данни Венцислав Караджов.

" София - европейска столица на мръсотията ", написа " Земя ". За поредна година имаме антирекорд за най-замърсен основен град в Европейския съюз, споделят от Гражданската мрежа за премерване чистотата на въздуха.

Вальо Топлото излиза на независимост 10 месеца по-рано, оповестява " Монитор ". Бившият шеф на " Топлофикация София " Валентин Димитров беше съвсем три години в пандиза в Казичане.

Италиански служители на реда избавиха наша робиня, осведоми " Телеграф ". 35-годишна жена от Плевен почнала работа във плантация в Италия. Щом разбрали, че е бременна, притежателите почнали да я увещават да продаде бебето си за 300 хиляди евро. Тя била оставена да живее в барака и да работи по 15 часа.

Истинско зимно време предвиждат синоптиците, представени от " Труд ". През цялата седмица ще има минусови температури, както е особено за януари, чакат се сняг и лед в 19 области в страната. Най-студено ще е в четвъртък в Дунавската низина. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР