Няма да участваме в този безсмислен дебат, заяви в предаването

...
Няма да участваме в този безсмислен дебат, заяви в предаването
Коментари Харесай

Марешки: Няма да участваме във вота на недоверие

Няма да участваме в този неправилен спор, съобщи в предаването „ Преди всички “ зам.-председателят на Народното събрание и водач на партия „ Воля “ Веселин Марешки по отношение на импортирания от Българска социалистическа партия избор на съмнение към държавното управление с тематика „ Здравеопазване “.

„ Смисленият диалог не може да се организира в процедура на избор на съмнение. За нас тя е изцяло безсмислена. Няма да участваме в този неправилен спор, в губене на време. Тук приказваме за реплика на активност. Нинова се пробва през прекачване на тематиките от вътрешните си проблеми, да употребява тази парламентарна процедура, с цел да отклони вниманието от проблемите в Българска социалистическа партия. Проблемите на опазването на здравето са доста по-кардинални и няма по какъв начин провалила се партия и по тематика опазване на здравето, и по всички тематики в този момент да излиза и да се прави на опция “.

„ Заради неправилни политики, поради това, което виждаме в последните дни – този цирк, българите се отвращават от ден на ден. Липсата на опция за добър живот в България, кара хората с качества да емигрират и нацията ни се стопява. Явно задачата на някои международни и европейски страни е България да се трансформира в гетото на Европа, където да останат единствено остарели и заболели и да одобряваме сходни хора от другите страни, с цел да си карат старините тук “, разяснява Марешки. Той е безапелационен, че това е част от националната сигурност и би трябвало да сменим метода си в тази посока.

Политикът разяснява и въпроса за изтребителите. Според него първо би трябвало да се реализира консенсус по значимите тематики, а по-късно в случай че останат пари да се мисли за изтребители:

„ Тази тишина е противоконституционна – за най-бруталния обир в историята на България. Ние призоваваме президента да се извини на българския народ за това, че го третира като безмълвно стадо. Това е голяма сума. Те в този момент ги споделят на части парите. Сега споделят 1,8 милиарда без Данък добавена стойност. След това идват другите суми за фрегати и за други безсмислени неща. Сумата нараства до 10 милиарда Мълчанието за този голям разход е неприемливо. Ако президентът беше президент на народа, пръв щеше да упорства за бистрота, за публичен спор. Странно е по какъв начин тъкмо в този миг при всичките проблеми, политическите партии откриха консенсус само за този масраф. За опазването на здравето няма консенсус, за образованието и за майките на деца с увреждания също. Няма естествен българин, който да желае да се изхарчат тези милиарди за тези безсмислени разноски. Хората няма да оставят това по този начин, тъй като децата ни ще заплащат за това “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР