Няма да тръгнем в посока вдигане на ветото, ако нямаме

...
Няма да тръгнем в посока вдигане на ветото, ако нямаме
Коментари Харесай

Венко Сабрутев, ПП: Северна Македония трябва да изпълни ангажиментите си

" Няма да тръгнем в посока повдигане на ветото, в случай че нямаме ясни гаранции, че Северна Македония ще извърши уговорките си, тя може да направи голям брой жестове, с които да форсира процесите. Ние знаем, че се краде историята ни, присвоява се, биха могли да създадат жест да върнат костите на цар Самуил в България, това ще покаже, че има воля за смяна в политиката на страната по отношение на българската история ", съобщи в " Денят стартира " Венко Сабрутев, народен представител от " Продължаваме промяната " и заместник-председател на Комисията по бюджет и финанси и член на Комисията по енергетика.

По думите му от " Продължаваме промяната " поддържат свикването на КСНС при президента.

" Трябва да се търси народен единодушие по тематиката, няма по какъв начин решението да бъде единствено на премиера. Това е решение, което занапред би трябвало да влезе в Народното събрание за гласоподаване, предлагаме това да се дискутира на Консултативния съвет за национална сигурност. Декларация е едно, решение със закон е друго нещо ", добави Венко Сабрутев.

Той разяснява газовата рецесия с думите, че заплащането на съветски газ в рубли ще бъде нарушаване на глобите.

" България извършва своите задължения по контракта за доставка на природен газ, тя е не е отговорната страна да се спре газът. Европа е единна по тематиката. България би трябвало да търси най-хубавата доставна цена. Мерките, които предложи обединението са ясно таргетирани. На пазара има операции, Комисията за защита на конкуренцията е основна, с цел да не се случват сходни неща ", сподели още Венко Сабрутев.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР