Няма да спрем да повтаряме, че трябва да се научим

...
Няма да спрем да повтаряме, че трябва да се научим
Коментари Харесай

Ако много ви се ядат яйца, тялото ви иска да ви каже нещо

Няма да спрем да повтаряме, че би трябвало да се научим да се вслушваме в сигналите, които тялото ни изпраща. Гладът за избран хранителен артикул може да е освен това от мимолетна волност на организма. Това е знак, че нещо значимо му липсва.

Ако в тази ситуация изпитвате огромно предпочитание да си хапнете яйца - сварени, бъркани, на омлет или на очи, евентуално страдате от недостиг на витамин B12 .

Всички сме чували, че тялото ни се нуждае от витамини и минерали, само че малко от нас са наясно с тяхното значение. В12 е единственият витамин, съдържащ следови детайл – кобалт, от който идва и научното му наименование: кобаламин. Тъй като се създава в храносмилателната система на животните, той е единственият витамин, който не можете да си доставите от растенията и слънцето. 
 Какво ще се случи с тялото ви, в случай че ядете по 2 варени яйца дневно?  Какво ще се случи с тялото ви, в случай че ядете по 2 варени яйца дневно?  Какво ще се случи с тялото ви, в случай че ядете по 2 варени яйца дневно?  Какво ще се случи с тялото ви, в случай че ядете по 2 варени яйца дневно?
Човек се нуждае от доста малко количество В12 на ден (2-4 микрограма), само че е извънредно елементарно да получите недостиг от този нутриент. При лек дефицит, може да се стигне до анемични положения, хронична отмалялост, меланхолия. Това се дължи на неговата основна роля в производството на алените кръвни кафези (еритроцитите), които дават отговор за превозването на О2 с кръвта до мускулите, останалите тъкани и органи.

Повечето хора могат да попречат на недостига на витамин B12, като употребяват задоволително месо, морски блага, млечни артикули и яйца.  Ако не консумирате скотски артикули или имате заболяване, което лимитира тялото ви да асимилира в оптимална степен питателните субстанции, специалистите предлагат приема на B12 и на зърнени закуски, обогатени с този витамин. 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР