Няма да си подам оставката, защото новината за мониторинг от

...
Няма да си подам оставката, защото новината за мониторинг от
Коментари Харесай

Правосъдният министър: Няма да си подам оставката! Новината за мониторинг от ЕК е интрига

Няма да си подам оставката, тъй като новината за мониторинг от Европейска комисия е конспирация. Тази конспирация беше подхваната от тъкмо избрани съответни лица, които в съгласие извъртяха информацията и вкараха в подвеждане обществото. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия министърът на правораздаването Данаил Кирилов във връзка информацията, която през вчерашния ден се появи, че страната ни към момента е под мониторинг от страната на Еврокомисията във връзка с правораздаването. Това по-късно беше отречено от външния министър Екатерина Захариева в пост в обществената мрежа.

„ Констатациите в 18-ия отчет по Механизма за съдействие и оценка сочат, че България е изпълнила всички рекомендации на Европейската комисия и по тази причина тя предлага това да е последният отчет “, написа Захариева, а през днешния ден думите й бяха доказани и от правосъдния министър. 

„ Не сме обект на мониторинг по смисъла на механизма за съдействие и оценка, по който в края на предходната година получихме последния отчет от основния секретариат на Европейска комисия, който отчет беше разгласен за финален и беше оповестено, че сме изпълнили критериите по задоволителен метод “, акцентира министър Данаил Кирилов. 

„ Това не беше рекомендация. Тук се лееше операция сред три инструмента. От една страна това е механизма за съдействие и оценка, който ние познаваме повече от 10 години. Новостартиращ механизъм на Европейския съюз - механизъм за инспекция на върховенството на закона, който още публично не е стартиран, тъй като още не са конкретизирани дефинитивно разпоредбите, по които ще се реализира. И по този начин наречения Европейски учебен срок, от където от едно изречение се целиш да се реализира внушението, че механизмът за съдействие и оценка не е завършил “, изясни Кирилов и добави, че доста други държави-членки имат по-сериозни проблеми с върховенството на закона, в сравнение с ние в България.

Относно сигналите на обвинения Васил Божков, Кирилов сподели, че следствие ще бъде осъществено, в случай че прокуратурата реши, че има съображение.

„ Аз имам вяра, че Божков ще бъде изправен пред българския съд. Бях очевидец на опита за правна конспирация с джирото на акциите на професионален футболен клуб „ Левски “. Вие виждате какво е равнището на използването на правото. Относно процедурата за екстрадиция чакаме мнението на Министерството на правораздаването на Обединените арабски емирства и надлежно тяхната правосъдна процедура “, сподели правосъдният министър.

Той разяснява и настояването на някогашни членове на Висш съдебен съвет за оставка на ръководителя на Върховен касационен съд Лозан Панов. „ Много от дълго време има учредения Панов да си подаде оставката. Но не желая да ме разбирате погрешно. В никакъв случай Лозан Панов не трябва да бъде стимулиран да подава оставка, тъй като това би се употребило също превратно и това би героизирало без учредения един подвластен магистрат “, изясни Кирилов.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР