Няма да си е подам оставката, защото се гордея с

...
Няма да си е подам оставката, защото се гордея с
Коментари Харесай

Иван Гешев: Няма да си подам оставката, гордея се с прокуратурата

Няма да си е подам оставката, тъй като се гордея с това, което направи българската прокуратура за последните две години

Това съобщи основният прокурор Иван Гешев в края на своето двучасово присъединяване в антикорупционната комисия в Народното събрание. Заседанието беше отдадено на отчет, изпратен в ЕНП по следствието на фотоси с пачки и кюлчета, за които се твърди, че са направени в спалнята на Бойко Борисов.

Отговорът за оставката пристигна на въпрос на Антоанета Цонева от Демократична България, която го попита по кое време ще си подаде оставката. "Няма да си я подам ", сподели Гешев. - "И ще ви обясня за какво. Защото за пръв път бяха повдигнати обвинявания на настоящи министър и зам. -министър (Нено Димов и Красимир Живков -б.р.) За пръв път милиард и петстотин милиона евро бяха запорирани, за пръв път бяха повдигнати обвинявания на хора, които някои смятаха за недосегаеми, взехме решение десетки проблеми. Срамът е за тези, които ги пазят и влизат в джиповете им ", разгласи още Гешев. След което стана и си потегли.

"Тръгвате ли, господин Гешев ", попита го шефът на комисията Михал Камбарев.

И съвещанието беше прекратено.

Преди това спор се разви и сред Гешев и Румен Гечев.

Главният прокурор му изясни, че прокуратурата не разкрива закононарушения, а ги разкрива Министерство на вътрешните работи. Прокуратурата поддържа обвинителния акт в съда.

"Има десетки хиляди каузи на година, които са спрени, тъй като изпълнителната власт не е разкрила закононарушения. Не заради това, че прокуратурата не си е свършила работата ", сподели Гешев.

"Просто намерете нарушители, не ми изнасяйте лекции ", отговори му Гечев.

Ивайло Мирчев от Директива за птиците попита претърсвана ли е резиденцията, интересували ли са се от айпито на изпращача.

"Няма по какъв начин да отговоря юридически на политически мнения. Това е доста тъжно за българската народна власт ", отговори Гешев.

"На какъв е стадий е досъдебното произвеждане, претърсвана ли е резиденцията. Не ни приказвайте нелепости ", настоя Мирчев.

"Изнервихте се нещо, недейте, има заплаха да си потегли, равнището стигна обидно ниско ", отвърна Гешев.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР