Няма да сгреша, ако направя констатацията, че при SUV-купетата има

...
Няма да сгреша, ако направя констатацията, че при SUV-купетата има
Коментари Харесай

Mercedes GLC Coupe неутрализира биполярните мнения

Няма да сгреша, в случай че направя констатацията, че при SUV-купетата има нещо съществено сбъркано. Причината е, че очакваш от едно купе да лежи ниско до земята, да е с две порти и да предлага доста точно ръководство. Но BMW стартира всичко, оборвайки тази теза. Понесе рецензиите, само че пожъна и огромен триумф. Повече от ясно бе, че тази ниша няма да остане незаселена. Mercedes-Benz GLC Coupe е още един състезател, употребяващ познатата формула – взимаш SUV, правиш го по-малко удобен, искаш повече пари за него. Но какъв брой доста хора желаят да заплащат повече…

РАЗГЛЕДАЙТЕ СТРАХОТНАТА НИ ФОТОСЕСИЯ С GLC COUPE

Coupe значи гладко спускаща се линия на покрива и спортна ориентировка, която GLC Coupe сигурно има с диамантената си решетка, късите надвеси, огромните въздухозаборници и пакета AMG Line. Определено моделът накара Х4 да се озърта, въпреки на пътя да не е толкоз ангажиращ, колкото е баварецът. Но в Mercedes постоянно са залагали на друга философия, която и в този случай работи ефикасно: грациозност и комфорт, съчетани с отличен интериор и резултатност.

Истината е, че имах избрани подозрения преди да измина към 600 км на борда на този автомобил. Те бяха свързани с предходния ми опит с огромния GLE Coupe, който несъмнено не ме сграбчи с излъчването си. Тук обаче нещата са радикално разнообразни, това безпардонно лъчение на GLE Coupe е отстъпило място на елегантната визия, която пасва доста добре на по-компактните размери на GLC Coupe. А с това трансформира модела в мечтана облага.

Разликите сред Mercedes GLC Coupe и стандартния SUV GLC са минимални, като изключим, несъмнено, скосения покрив. Самият покрив е с към 4 см по-дълъг, a като цяло купе-всъдеходът е по-дълъг от GLC с 80 мм и по-широк с 40 мм, като е леко по-дълъг от главния си съперник BMW X4.

Тези параметри автоматизирано допускат по-големи вътрешни размери, само че това не е по този начин. Скосеният покрив е „ изял” 4 см от височината, само че най-интересното е, че високите пасажери не страдат от това. Причината е, че седалките са инсталирани по-ниско. Обемът на багажника е понижен до 491 л по отношение на GLC (-59 л), което пък е с 9 литра под размера на Х4. Красотата, както добре е известно, изисква някои жертви, които тук не наподобява да са основни.

Никакви жертви не са правени с качеството на материалите в интериора. А той получава от мен единствено позитивни оценки. Седалките са страхотни, кормилото също. Конфигурацията на еднокомпонентната централна подпора и информационно-развлекателната система в стила на таблет, инсталирана над инструменталното табло, е добре позната от C-Class. AMG пакетът изпъква и тук, допринасяйки за по-спортното чувство в (и извън) интериора.

„ Роуг 1: История от Междуконтинентални войни” на борда на X-Trail (тест драйв)

Обновеният Peugeot 308 предлага скандинавска изтънченост (тест драйв)

Този див, див запад на гърба на Mustang Cabriolet (тест драйв)

Golf 7S като iPhone 7S: минимални промени за оптимален резултат (тест драйв)

Всеки Mercedes GLC Coupe разчита общоприетоо на системата Dynamic Select с адаптивни амортисьори и пет режима на задвижване. За да се оправдае частта „ coupe” в името, Mercedes-Benz са втвърдили окачването и кормилната колона. Най-интересното в GLC Coupe е, че моделът предлага доста добра композиция сред несъмнено ръководство и удобна возия. За това обаче ще би трябвало да вложите в допълнение, с цел да си окомплектовате автомобила с въздушно окачване.

Моторната гама наподобява дребна, само че покрива всички потребности. В подножието на скалата стои 4-цилиндовият дизелов мотор с работен размер 2,1 литра, предлагащ мощ от 171 и 204 к.с. надлежно в 220d и 250d. Големият 350d (V6 и 258 к.с.) не се предлага в България. Базовият бензинов мотор в GLC 250 е 2,0-литров с мощ 210 к.с. На върха в гамата стои Mercedes-AMG GLC 43 (V6 с 326 к.с.), само че той също не се предлага у нас. Компания на стандартните модели прави плъг-ин хибридът 350 e 4MATIC с 316 конски сили.

Аз карам модификацията 250d 4MATIC, с която навъртях към 600 км. Не чакам, че 2,1-литровият дизел ще е доста динамичен, само че греша. Да, няма да взриви сетивата ви, само че 204 к.с. взимат спринта до 100 км/ч за 7,6 секунди, което е положително достижение на фона на тежестта от 1850 кг. Много по-впечатляващи са 500-те нютон метра, налични при 1600 об./мин, с които 19-цоловите колела захапват крепко в завоите, когато ви би трябвало двигателна сила за ускоряване. Да, прецизността не е като при Х4, само че GLC Coupe ме радва доста с отличния баланс сред непоклатимост и комфорт.

Свикнал съм такива огромни SUV модели да тествам с огромни мотори, по тази причина в този момент бях повече от удовлетворен, че ще мога да видя по какъв начин се държи 1,8 тона с 2,1-литров дизел. Това бе един от дребното пъти в първокласен автомобил, в които съм се впечатлявал от разхода на гориво, тъй като 6,5 л/100 км са в действителност впечатляващ параметър. Вдигнах го, когато оставих домочадието и излязох да видя на какво е кадърен GLC Coupe, само че при обикновено ръководство въпросните 6,5 л са си безусловно действителна стойност.

Ако решите да дадете повече по отношение на GLC, то няколко обстоятелството може да ви накарат да се чувствате по-добре: наподобява по-привлекателно от GLC, по-добър е на пътя от него, чувството за разкош е по-високо по отношение на Х4, като в същото време остава задоволително удобен. И отпускащ. Можело, значи – SUV-купе съществувало и в действителния живот, наподобява добре и се държи добре.

Технически характерности

Mercedes-Benz GLC Coupe 250d 4MATIC

Размери

Дължина, мм: 4732

Широчина, мм: 1890

Височина, мм: 1602

Междуосие, мм: 2873

Тегло, кг: 1845

Двигател

Тип: редови, 4-цилиндров, турбо

Работен размер, куб. см: 2143

Макс. мощ, к.с. при об./мин: 204 при 4000

Макс. въртящ миг, Нм при об./мин: 500 при 1600-1800

Динамика

Макс. скорост, км/ч: 222

Ускорение 0-100 км/ч, сек: 7,6

Среден разход, л/100 км: 5,4

Вредни излъчвания СО2, г/км: 143-131

Базова цена на модификацията, лева с Данък добавена стойност: 102 258

Цена на тестовия модел, лева с Данък добавена стойност: 130 950

Още вести може да откриете на нашата Фейсбук страница ТУК

Четете още:

Mercedes GLC F-Cell комбинира литиево-йонна батерия и водород

Електричките може и да са красиви: Mercedes EQA Concept

Двигател от Ф1, до 200 стига за под 6 секунди и коства 2,275 млн. евро
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР