Няма да се затварят кина и театри заради новата вълна

...
Няма да се затварят кина и театри заради новата вълна
Коментари Харесай

Банов: Няма да затваряме кина и театри |

Няма да се затварят кина и театри поради новата вълна на епидемията от COVID-19, съобщи министърът на културата Боил Банов в изявление за утринния блок на bTV.

Според него кината и театрите са едно от най-сигурните места, защото там е обезпечена отдалеченост, хората не беседват и носят маски. Проблемите там са най-много болни актьори и служащи.

Директорите по места могат да преценят самостоятелно да затварят или отсрочват постановки, когато има заболели актьори и чиновници. 

В региона на културата помогнахме на всички съществено и дълготрайно. Инвестирахме доста средства не просто в оцеляването, а в развиването, съобщи още министър Банов във връзка с ограниченията, взедти от страната в рецесията.

" Подсигурили сме цялата система, хората са спокойни, схванаха, че страната се е погрижила за възнагражденията им. Действаме съгласно събитията и няма да затваряме нищо ", сподели още Боил Банов.

" Осигурени са буфери в новия бюджет, тази система, по която в този момент действаме, ще продължи да работи до пролетта. Парите за просвета в новия бюджет са 28 млн. лв. в допълнение, обезпечени са и 25 млн. в допълнение за киното ", посочи министърът.

Банов разяснява и внесените промени в Закона за радиото и малкия екран, които съгласно него не са правени на мрачно.

„ Аз персонално съм извадил няколко члена по този план за закон и те в действителност касаят мандатите на генералните шефове и управителните препоръки. Направих го, тъй като точно ръководителят на парламентарната комисия Вежди Рашидов внесе още през лятото едни промени, които касаят мандатите и тяхното удължение. Тогава 60 интелектуалци се подписаха против този закон, сега подписката е над 2000 индивида и той го изтегли след два дни. Няма по какъв начин след такава акция Министерството на културата да извади отново удължени мандати “, заяви Банов. Той посочи, че измененията в закона се разискват обществено и още не е импортиран в Народното събрание.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР