Няма да се застроява паркът на резиденция “Лозенец”. “Гражданското недоволство

...
Няма да се застроява паркът на резиденция “Лозенец”. “Гражданското недоволство
Коментари Харесай

Няма да се строи спа комплекс в парка на резиденция Лозенец

Няма да се застроява паркът на резиденция “Лозенец”. “Гражданското неодобрение против проектите за застрояване на парка на Резиденция " Лозенец " даде резултат. Инвеститорът се отхвърля от желанията си да строи постройка и ще търси вид за обезщетение и връщане на терена на Министерството на отбраната”, това заяви във фейсбук гражданско съдружие “Спаси София”.

Пред Mediapool Радостина Петрова от сдружението уточни, че те се базират на информация от кмета на регион " Лозенец " Константин Павлов. Оказа се, че той разкрива детайлности по проблема също във фейсбук. Оттам излиза наяве, че вложителят “Лозенец Дивелъпмънт Къмпани” ЕООД се отхвърля от построяването на спа комплекс на територията на резиденцията и е подготвен да върне имота на Министерство на защитата против обезщетяване.

“В петък на служебната ми поща получих съобщение от вложителя, че е взел решение за осъществяване на договаряния за даване на имота на Министерството на защитата против обезщетяването му. Впоследствие получих и писмо от основния проектант на София, Здравко Здравков, за нецелесъобразността на осъществяване на втория стадий от разискването, поради новите условия. Затова, с огромно наслаждение издадох актуалната заповед, с която анулирам плануваната заключителна полемика по тематиката. Бих желал откровено да благодаря на вложителя за проявената обществена сензитивност и гражданска позиция и декларирам, че в границите на пълномощията си и на закона бих съдействал казусът да се позволи в полза на всички”, показва той.

Във фейсбук Константин Павлов е приложил и заповедта си, в която споделя, че “поради постъпило заявление от “Лозенец Дивелъпмънт Къмпани” ЕООД - притежател на парцела, с което сдружението заявява смяна на капиталовите си планове след извършено първо публично разискване на плана от дата 31.07.2020 и документално е изразил желание за преправка на Подробен устройствен план при вземане предвид с мнението на взелите отношение жители и неправителствените организации по отношение на опазване целостта на резиденция “Лозенец”.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР