Няма да се стигне до „Турски поток 2“. Това прогнозира

...
Няма да се стигне до „Турски поток 2“. Това прогнозира
Коментари Харесай

Алекс Алексиев прогнозира: Няма да се стигне до „Турски поток 2“


Няма да се стигне до „ Турски поток 2 “. Това предвижда в утринния блок на радио „ Фокус “ ръководителят на Центъра за проучване на Балкански и черноморски район Алекс Алексиев в коментар на визитата на асистент държавния секретар на Съединени американски щати Джон Съливан в България.

Американците са срещу „ Северен поток 2 “, който е тясно обвързван с „ Турски поток “, изясни той. По думите му „ американците ще наложат наказания за западните компании, които строят или финансират „ Северен поток 2 “. Това значи, че те ще се откажат от този план, което е чисто политически, без значение от нелепостите, които приказват германците, че бил комерсиален. В момента, в който „ Северен поток 2 “ бъде спрян, ще бъде спрян и „ Турски поток 2 “ Много по-важно е за страната ни да направи съответните заключения от протичащото се в геополитиката. За страдание, ръководещите като че ли дотам са свързани с Русия и с единствения снабдител на газ до момента „ Газпром “, който е политически орган на Владимир Путин, че отхвърлят да работят в посока на актуалните национални ползи “, счита Алексиев. Според него, също така търговия сред Русия и България не съществува, като се изключи продавания газ. Страната ни може да доставя газ от доста други места, счита още Алекс Алексиев, представен от организация Фокус.

По-рано в изявление за тв Би Ти Ви министърът на енергетиката Теменужка Петкова изясни, че страната ни не реализира плана " Турски поток ", а концепцията за създаване на газоразпределителен център. Да, планува се разширение на газопреносната мрежа за достака на газ с вход от Турция, само че това не значи реализиране на плана " Турски поток ".

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР