Няма да се спирам на мотивите за искането на оставката

...
Няма да се спирам на мотивите за искането на оставката
Коментари Харесай

Главчев попиля БСП от трибуната, смаза с доказателства тезите им и отсече: Парламентът е като театър

Няма да се спирам на претекстовете за настояването на оставката ми, те са безусловно несъстоятелни. Те са и много спорни - покачвам си пълномощията съгласно вас, а след това казвате, че не си употребявам всички пълномощия. Какво желаете - да натрапвам санкции или да не си превишавам пълномощията? Това съобщи от парламентарната естрада ръководителят на Народното събрание Димитър Главчев. " Ако смятате, че не съм предложил законопроект в пленарна зала, вашата група има право всяка една сряда по алинея трета да предлага. Като няма нищо в комисия, няма по какъв начин аз да го предложа. Съжалявам, че би трябвало да ви разяснявам правилника. Дневния ред на комисиите се предлага от ръководителите на комисиите и 1/3 от участниците в нея, е, вие имате 1/3 в тях, за какво не предложихте различен дневен ред и законопроекти ", запита Главчев, за което беше приветстван от групата си.

" Четете правилника, преди да се подписвате под нещо. Казвам го доброжелателно, с цел да не изпаднете в сходна обстановка, като тази, за желаната ми оставка ", добави той.

" Театъра и политиката си наподобяват, играят се функции, всеки избира каква да е тя - позитивна или негативна. Важно е какво остава след нас ", добави той.

Според него би трябвало да подходим доста отговорно към председателството на Европейски Съюз през 2018 година.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР