Няма да се случи тази постсоциалистическа революция. Нито ще се

...
Няма да се случи тази постсоциалистическа революция. Нито ще се
Коментари Харесай

Огнян Стефанов: Няма да се случи постсоциалистическа революция в България

Няма да се случи тази постсоциалистическа гражданска война. Нито ще се сбъдат болните сънища на някои незрели и презрели глави. Виждаме митинги в Беларус, които отхвърлят да влязат в тази общественост, която им предлага Русия. Щом Беларус отхвърля, какво остава за другите страни.
Така приключи коментарът на журналиста Огнян Стефанов, който в предаването " Честно казано с Люба Кулезич, разяснява за тайнствения проект " Голгота " за реституция на соца и разклоненията му в България.

Ровейки се в доста документи, непрестанно излизат нови и нови с изминал период за засекретяване, излязоха забавни неща. Не знам дали проектът е " Умряла лисица " или " Голгота ", само че нещата са по-прозаични. Икономическата база на социализма, който се построява от 1917 година, е неплатежоспособен и той си отива. Според мен те са наясно още от средата на 80-те години, че крахът е неминуем, може и по-рано. И това, че те са толкоз прозорливи и са мислили 50 години напред какво ще се случи, е тъй като са мислили за кожата си. И първото е изнасяне на капитали отвън Съюз на съветските социалистически републики. У нас се направи същото - преди 10 ноември. Така е станало и в Чехия - известна с будна гражданска съвест. Но и там са били вградени сътрудници на съветските служби, за които са основани митове и биографии, че са стреляни по границите, а след това заемат нови длъжности в новото време, когато идва Хавел, изясни той.

Още през 1919 г Ян Берзин, който поставя основите на ГРУ, основава отдел за въздействие във всички европейски страни. Знае се, че Септемврийското въстание е квалифицирано от него в Коминтерна, атентата в църквата " Св. Неделя ". Това продължава и не е прекъсвано. Това продължава и до ден сегашен, уточни Стефанов.

Излязоха трудове в Русия, в които едно към едно се цитира, че Андропов е споделил, че още преди 10 ноември са извършени диалози с Андрей Луканов, какво да се случи у нас, напомни журналистът.

Не знам дали в този проект, в случай че има подобен, са написани по точки нещата. Според мен оня строй е бил жертван, тъй като не е могъл да издържи, тъй като стопански му закони са били безпочвени и кухи. Идеологията без стопанска система е нищо. Колкото и Живков да приказва че желае да развее байряка.

Службите у нас са направлявали целия развой. Службите не познаваха от вътрешната страна до каква степен може да стигне националното неодобрение. Снишиха се повече от година, откакто Семерджиев направи съкращения. Но след това започнаха да овладяват ситуацията, което владеят и до ден сегашен, съобщи Стефанов.

Той разяснява и реализацията на плана за продан на секретна информация: Той е текъл до 1990 година И след 1991 г може да е траял да работи, нищо че е спрян публично. Съдържа информация за 260 000 души. Като 15-16 000 души били склонни към закононарушения, с които е можело да се работи, изясни журналистът.

Преди три години, на интернационален конгрес в Москва за обединяване на славянството и концепциите на Путин за евразийски планове се събраха русофили от разнообразни страни. Имало е и наши участници. Набелязани са стъпките, които би трябвало да се извървят, това нещо да придобие известност, да бъде проектирано в пространството. След това се случиха " Нощните вълци ", които пристигнаха тук, а в Полша ги стопираха. Посрещнаха ги с самун и сол, като че ли влизат освободителни армии, напомни Стефанов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР