Няма да се регистрираме в Народното събрание, докато не получим

...
Няма да се регистрираме в Народното събрание, докато не получим
Коментари Харесай

БСП няма да се регистрира в НС, докато Симеонов не подаде оставка

Няма да се записваме в Народното събрание, до момента в който не получим оставката на Валери Симеонов. Това разгласи пред публицисти в Народното събрание зам.-председателят на ПГ на Българска социалистическа партия Крум Зарков. Припомняме, че при започване на днешния пленарен ден, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи не се записаха и болшинството събра кворум едвам от трети опит.
От левицата са безапелационни, че вицепремиерът би трябвало да си поеме отговорността и да освободи поста си. Майките на деца с увреждания още са на открито. Тези палатки ни припомнят, че не сме си свършили работата, добави Зарков. Той напомни, че в ресора на Симеонов е и Държавната организация за българите в чужбина, където бе разкрита дългогодишна скица за корупция при приемането на българско поданство. Това, акцентира Зарков, е следващият за ръководството на ГЕРБ и Патриотите корупционен скандал. Време е Валери Симеонов да напусне поста си.
Днешното решение на Българска социалистическа партия да не се записват в пленарна зала, поради което съвещанието на Народното събрание стартира с час забавяне, не е в съгласие с сътрудниците им Движение за права и свободи, които направиха същото. Това е решение, което взехме на съвещание на парламентарна група нощес. Ние няма да се записваме при започване на нито едно пленарно съвещание, до момента в който Валери Симеонов не си подаде оставката, безапелационен бе Крум Зарков.
От Българска социалистическа партия упорстват още за задълбочено следствие на корупционната скица в ДАБЧ, само че освен на съответните обвинени, само че и на всички техни политически връзки и възможни покровителства. Спрямо това следствие ще заемем нашите позиции, добави още националният представител.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР