Няма да се разполагат сили на НАТО на територията на

...
Няма да се разполагат сили на НАТО на територията на
Коментари Харесай

Заков на срещата на НАТО: При нужда България ще поиска допълнителна помощ


Няма да се разполагат сили на НАТО на територията на Украйна, удостовери през днешния ден генералният секретар Йенс Столтенберг на изключителната среща на министрите на защитата на страните членки на Алианса в Брюксел.

40 000 военни на НАТО са ситуирани по източния фланг на Алианса след началото на войната в Украйна. 100 000 са американските военни на европейска територия сега. Стотици хиляди други са в нараснала подготвеност за реакция, това съобщи генералният секретар на НАТО.

„ Москва не би трябвало да има подозрения, че няма да се толерира офанзива против страна член на Алианса “, сподели още Йенс Столтенберг.

Засиленото наличие по източния фланг допуска и съществено увеличение на вложения в защита, апелът към страните членки е за 2 % от Брутният вътрешен продукт.

Това стана ясно седмица преди идната изключителна среща на върха, с присъединяване на американския президент Джо Байдън на 24 март.

Предстоящото посещаване на американския боен министър в България е доста мощно обръщение, разяснява българският му сътрудник Драгомир Заков.

Има закъснение на самолетите F16 поради COVID-19, ситуацията във Военновъздушни сили е сериозно, в случай че се наложи, България може да изиска спомагателна помощ, сподели Заков.

„ Към момента това, което вършим, е тази бойна група, която се води от България, която сега е под оперативния надзор на главнокомандващия силите на НАТО в Европа, в която има мултинационален детайл и ще има приноси в него. Това все още е мярката, която в НАТО се ползва. Ако рецесията се развие към този момент по метод, по който има опасност за България, има доста съответни написани ограничения за съществено увеличаване на територията на България, което мисля, че е в интерес и на българските жители да се усещат предпазени и сигурни “, съобщи Заков.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР