Няма да се разкриват допълнителни легла за COVID-19 на този

...
Няма да се разкриват допълнителни легла за COVID-19 на този
Коментари Харесай

Болниците в Пловдив са в готовност да разкрият допълнителни COVID легла

Няма да се разкриват спомагателни кревати за COVID-19 на този стадий, само че лечебните заведения в Пловдив са в подготвеност да го създадат незабавно при потребност. Това реши на свое съвещание Областния действен щаб /ООЩ/, чийто ръководител към този момент е новият регионален шеф Йордан Иванов, оповестиха от Областната администрация.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 29722
Областният шеф изпраща питане до кметовете на общините в Пловдивска област за идните всеобщи мероприятия и ще се вземе решение дали те да се преустановят или да се проведат при изключително засилен надзор от страна на РЗИ, ОДБХ и ОД на Министерство на вътрешните работи.

Щабът реши да се сътвори екип и с представители на ОДБХ и ОД на Министерство на вътрешните работи, с изключение на настоящите взаимно с РЗИ, разгласи още регионалният шеф. Целта е да се подкрепи здравната ревизия във връзка с усилване контрола по противоепидемичните ограничения.

Добрата вест е, че карантината се съблюдава.

От 3070 инспекции за интервала 1-10 януари има единствено един случай на досъдебно произвеждане за неспазване, заяви шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи старши комисар Димитър Балев, представен от Българска телеграфна агенция.

На този стадий образованието на учениците е присъствено, само че се чака напътствие от МОН по какъв начин ще продължи да се реализира.

Йордан Иванов заяви още, че ООЩ счита за оправдано общинските щабове да се съберат и да вземат съответни решения по места, защото епидемиологичната конюнктура се утежнява. Заболеваемостта към този момент доближи 614,2 на 100 000 души население на 14-дневна база. На този стадий от разкритите 831 кревати в региона 347 са свободни. По отношение на имунизациите доктор Сийка Димчева, шеф на РЗИ посочи, че има засилен интерес, само че към бустерната, а не към първата доза. От 1 до 10 януари от поставените 18 500 ваксини 13 500 са бустерни. Вече върви и имунизацията при деца под 11-годишна възраст.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 29722  Стара Загора към този момент е в тъмночервената зона, разкриват нови кревати за лекуване на COVID-19 Стара Загора към този момент е в тъмночервената зона, разкриват нови кревати за лекуване на COVID-19  Границите на Япония ще останат затворени за чужденци до края на февруари Границите на Япония ще останат затворени за чужденци до края на февруари  Перник пламна с ковид Перник пламна с коронавирус
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР