Няма да се променя и базовата тактовата честота на процесораТехнологията

Няма да се променя и базовата тактовата честота на процесораТехнологията ...

Core i3 става по-бърз без увеличаване на ядрата.


Няма да се променя и базовата тактовата честота на процесора

Технологията Turbo Boost ще повиши значително производителността на новото поколение настолни процесори Core i3 (източник: Intel Corporation)

Процесорите Core i3 от ново поколение ще предложат значително по-висока производителност от своите предшественици, без да бъдат увеличавани броят на ядрата и базовата тактова честота, според информация от уебсайта на Dell.

Миналата седмица стана ясно, че новият Core i3-9100 може да не получи дори и най-малко повишаване на базовата честотата спрямо Core i3-8100. Друго е главното подобрение в чипа – настолен Core i3 (с изключение на Core i3-9350KF без GPU) за първи път ще поддържа технологията Turbo Boost.
още по темата
На уеб сайта на Dell са публикувани характеристики на Core i3-9100, от които се вижда, че процесорът идва с технология Turbo Boost, която поддържа максимална тактова честота до 4,2GHz.

Това означава, че новото поколение настолни Core i3 процесори на Intel ще имат значително по-висока производителност от своите предшественици, макар и със същия брой ядра и без промяна на базовата тактова честота.

С подобна тактика, Intel ще конкурира с Core i3 младшите модели Ryzen на AMD, които засега печелят по съотношение цена-производителност.

Източник: technews.bg