Няма да се променя и базовата тактовата честота на процесораТехнологията

...
Няма да се променя и базовата тактовата честота на процесораТехнологията
Коментари Харесай

Core i3 става по-бърз без увеличаване на ядрата

Няма да се трансформира и базовата тактовата периодичност на процесора

Технологията Turbo Boost ще увеличи доста продуктивността на новото потомство настолни процесори Core i3 (източник: Intel Corporation)

Процесорите Core i3 от ново потомство ще предложат доста по-висока продуктивност от своите прародители, без да бъдат увеличавани броят на ядрата и базовата тактова периодичност, съгласно информация от уеб страницата на Dell.

Миналата седмица стана ясно, че новият Core i3-9100 може да не получи даже и минимум повишение на базовата честотата по отношение на Core i3-8100. Друго е основното усъвършенстване в чипа – настолен Core i3 (с изключение на Core i3-9350KF без GPU) за първи път ще поддържа технологията Turbo Boost.
още по тематиката
На уеб страницата на Dell са оповестени характерности на Core i3-9100, от които се вижда, че процесорът идва с технология Turbo Boost, която поддържа оптималната тактова периодичност до 4,2GHz.

Това значи, че новото потомство настолни Core i3 процесори на Intel ще имат доста по-висока продуктивност от своите прародители, въпреки и със същия брой ядра и без смяна на базовата тактова периодичност.

С сходна тактичност, Intel ще конкурира с Core i3 младшите модели Ryzen на AMD, които към този момент печелят по съответствие цена-производителност.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР