Няма да се откажа от това, което съм поел като

...
Няма да се откажа от това, което съм поел като
Коментари Харесай

Наесен здравното министерство предлага нов здравноосигурителен модел

" Няма да се откажа от това, което съм поел като ангажимент – смяна на здравноосигурителния модел. В момента сме в процедура на обобщаване, разбор и класифициране работата на работните групи, което допускам ще завърши до края на този месец. В резултат на това през юли месец ще създадем нова кръгла маса, като ще представим този модел, който е най-предпочитан от представителите в работната група и дава отговор най-вече на визията на Министерството на здравеопазването ". Това съобщи министър Кирил Ананиев по време на блиц надзор в Комисията по опазване на здравето към Народното събрание. Той изясни, че след представянето на модела ще стартира и подготовката на нужните нормативни промени, които ще бъдат импортирани в Народното събрание през есента.

Относно Централизираната електронна система за закупуване на лекарствени артикули министърът уточни, че на 10.06.2019 година Министерството на здравеопазването ще започва първия стадий от процедурата за закупуване на лекарства за потребностите на лечебните заведения. Лечебните заведения могат да подават своите поръчки от 10.06.2019 година до 24.06.2019 година, като предмет на поръчките следва да бъдат нужните им медикаменти за 2020 година и 2021 г.

Паралелно с процедурата по набирането на поръчки, ще бъде извършен и самостоятелен одит на електронната система. Целта е да бъде удостоверено, че системата подсигурява сигурността и неприкосновеността на данните на другите консуматори, както и че информацията не може да бъде манипулирани от трети лица.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР