Няма да се окаже прав проф. Мутафчийски (проф. Венцислав Мутафчийски

...
Няма да се окаже прав проф. Мутафчийски (проф. Венцислав Мутафчийски
Коментари Харесай

Доц. Мангъров: Мрачната прогноза на Мутафчийски няма да се сбъдне

" Няма да се окаже прав проф. Мутафчийски (проф. Венцислав Мутафчийски - ръководител на Националния действен щаб - бел.ред.) с неговата мрачна прогноза ", сподели пред БНР доцент Атанас Мангъров, шеф на детското поделение в Инфекциозната болница в София, по отношение на фрапантното повишение на броя на инфектираните с Covid-19 след отхлабването на противоепидемичните ограничения. Според него по-масовото тестване в последните седмици е причина за по-големия брой позитивни резултати от тестванията:

" Не е едно и също, в случай че направиш 100 теста и откриеш 20 инфектирани, и да направиш 1000 теста и откриеш 40 инфектирани. Кога ситуацията е по-тежко? ".

В предаването " 12+3 " доцент Мангъров разяснява, че когато се дават безспорни стойности, те не могат да бъдат сравнявани, съпоставят се, когато са в проценти, само че това не се прави:

" На 12 април, когато бяхме затворени, при направените проби инфектирани са били 12%, което е доста повече от това, което се регистрира през вчерашния ден и през днешния ден ", уточни той. 

Атанас Мангъров беше категоричен:  " Тази зараза си тлее и ще се върти, до момента в който не се мине през съответната сериозна маса от популацията ".

За идния мач за Купата на България, за който ще бъдат позволени 12 000 фенове на стадиона, доцент Мангъров разяснява, че не дефинира това решение на ръководещите като неточност и не чака проблеми от това скупчване на хора по трибуните.

" Всеки си мисли, че като се окаже инфектиран, ще тръгне да умира. Те са инфектирани, не са заболели. Да, сеят болестта, само че на голямата част от инфектираните им няма нищо ". 

По думите му обяснението за по-големия брой признати в болница инфектирани с ковид пациенти е, че на лечебните заведения се заплаща за всеки настанен за лекуване пациент и те поради това одобряват всеки, който пожелае да постъпи за болнично лекуване. 

Доц. Мангъров уточни, че в Инфекциозната болница в София не е напълнен потенциалът и има свободни кревати.

Инфекционистът съобщи, че от носенето на маски няма изгода, само че посочи, че извършва заповедта за носене на маски на закрито, тъй като не обича да го глобяват.

Според него Световната здравна организация (СЗО) е една от аргументите за суматохата и хаоса по света. 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР