Няма да се налагат нови противоепидемични мерки след скока на

...
Няма да се налагат нови противоепидемични мерки след скока на
Коментари Харесай

Няма да се налагат нови противоепидемични мерки

 Няма да се постановат нови противоепидемични ограничения след скока на инфектирани от COVID-19 у нас, разгласи в Синеморец основният държавен здравен контрольор доцент доктор Ангел Кунчев.

Припомняме ви, че 166 са инфектираните за последното денонощие в цялата страна при направени над 2700 проби. В болница са настанени 384 пациенти, 16 са в тежко положение. Има и още 2 смъртни случая. Битката за живот у нас досега изгубиха 211 души.

По думите на Кунчев ще се акцентира на това дали се съблюдават към този момент разпоредените ограничения, като даде образци от Ивайловград и Велинград, където наложително са анулирани частни събития с над 3 000 души.

" Очевидно има увеличение на броя на новорегистрираните случаи. Интересното е, че то не е единствено в България. Според мен е време, не толкоз нови, а и от сорта на това за блокиране на цели обитаеми места, мисля, че това няма да е толкоз дейно, колкото по-силен надзор на това, което казахме към този момент – върху и до момента разпоредените ограничения. И всичко зависи от нашето държание. Ако продължаваме да сме безотговорни, в случай че продължаваме да събираме доста хора на едно място и не съблюдаваме разпоредбите, е допустимо да достигнем не 200, а и над 200 новозаразени на ден ", уточни той.

А болестта в София към този момент се популяризира дифузно, а не клъстърно, оповестиха за Българска национална телевизия от РЗИ - София.

Новите случаи в столицата за последното денонощие са 60. На разнообразни места са зародили дребни фамилни огнища, без връзка посред им.

Здравните управляващи настояват, че в София в никакъв случай не е имало ясно обрисувано огнищно разпространяване на болестта. За последните дни обаче столицата регистрира внезапен скок на броя на случаите.

Най-отчетливото клъстърно разпространяване беше през април в кварталите " Факултета " и " Филиповци ".

Според заповедта на РЗИ всички многопрофилни лечебни заведения в София би трябвало да са в подготвеност за банкет на пациенти с COVID-19.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР