Няма да се иска съгласието на живущите в сградата за

...
Няма да се иска съгласието на живущите в сградата за
Коментари Харесай

Регистрацията на стаите за гости ще става без съгласието на съседите

Няма да се желае единодушието на живущите в постройката за регистрация на жилища или стаи за посетители. Съгласно промените местата за настаняване са три класа - " А ", " Б " и " В ", като в клас " В " се обособяват стаи за посетители и жилища за посетители. Това гласят измененията в Закона за туризма, които депутатите утвърдиха на второ четене.

Отпадна предлагането да се изисква единодушието на 50 на 100 от притежателите на независими обекти в етажната благосъстоятелност, където се намира парцелът, предстоящ на регистрация. Вносителите от ГЕРБ отдръпнаха предлагането с аргумента, че настояването на единодушието на повече от половината от живущите в постройката ще бъде спомагателна спънка за регистрацията на тези обекти.

Стаите за посетители и жилищата за посетители, в които се прави хотелиерска активност, ще подлежат на регистрация от кмета на съответната община.

Изискванията към категоризираните места за настаняване и заведенията за хранене и развлечения, редът за установяване на категория, както и изискванията и реда за вписване на стаи за посетители и жилища за посетители ще се дефинират с разпоредба на Министерския съвет. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР