Няма да са участвали в предишни правителства и няма да

...
Няма да са участвали в предишни правителства и няма да
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Министрите в кабинета на ИТН ще бъдат професионалисти без политическа обвързаност

Няма да са взели участие в предходни държавни управления и няма да членували в Национална движение „Симеон Втори"
" Демократична България " и " Изправи се! Ние идваме! " са на ход. Ние сме подготвени и за избори. Това съобщи Тошко Йорданов от " ИТН в предаването " Лице в лице " по.

" Ние от предишния петък водим диалози и съвещания. Не знам какво е станало с Демократична България. Не разбирам за какво Христо Иванов излезе и прочете тази странна декларация ", сподели още Йорданов.

Той е безапелационен, че още по време на диалозите е станало ясно, че Има Такъв Народ и Движение за права и свободи нямат никакви допирни точки. " Ние с Демократична България постигнахме безусловно единодушие по тематиката, че би трябвало да има дълбока правосъдна промяна. Ние постигнахме цялостно единодушие и след това се появи Христо Иванов, който стартира да ни упреква във връзки с Движение за права и свободи. Кой саботира тези промени? Кой ще спре процеса сега - не сме ние ", добави Йорданов.

Той добави, че в случай че се стигне до предварителни избори за повторно, отговорността ще е напълно на Демократична България и ИБГНИ, защото тъкмо от тях Има Такъв Народ е поискала политическа поддръжка. " Няма Движение за права и свободи и те го знаят прелестно. Няма ГЕРБ. Няма " Изправи се ", няма и " Демократична България " ;. Това е обикновено за държавно управление на малцинството ", добави Йорданов.

" Чакаме ход от страна на Демократична България и ИБГНИ. Ние сме декларирали какво вършим, постигнали сме договореност по политиките. Искат ли това нещо да се осъществя или не. Топката е в тяхното поле ", сподели Йорданов.

Той добави, че министрите в кабинета на Има Такъв Народ ще бъдат експерти без политическа обязаност, които не са били министри, не са били част от Национална движение „Симеон Втори", ГЕРБ или Българска социалистическа партия. " Експерти, млади или по-стари хора, само че образовани, потвърдили се специалисти ", сподели Йорданов.

Той сподели още, че проектоминистрите са разисквани като политически фигури с Демократична България и с останалите партии, само че съответни имена не са коментирани, тъй като " не били попитали ".Той добави, че няма смисъл да се подписва никакво политическо съглашение на хартия, защото даже от него може да се отметне една от двете страни. " Наред са Демократична България и " Изправи се ". Те започнаха това ", сподели Йорданов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР