Няма да режа лентата, ще се радвам, ако се върна

...
Няма да режа лентата, ще се радвам, ако се върна
Коментари Харесай

Радев не иска да реже лента, роми ръкопляскат на Симеонов

Няма да нарязвам лентата, ще се веселя, в случай че се върна и тук намеря не приемна на Министерство на вътрешните работи, а детска градина. Това съобщи вътрешният министър Валентин Радев на откриването на нова приемна в ромския квартал „ Лозница” в Асеновград откакто градът въстана поради нападението над деца гребци.

След серията митинги в Асеновград полицията отвари нова приемна за жителите, само че напрежението там не стихва. Гражданите оповестиха, че в неделя, на 27 август, провеждат нов митинг. А повода - неналичието на връзка сред институциите и хората. Те считат, че отварянето на приемната няма да реши проблемите им.

Асеновград отново се подвигна: Държавата излъга

Протестите в Асеновград не престават

Турски медии за Асеновград: Турците са цел на расистите, напрежението беше извъртяно към тях

Нападнаха с камъни и колове детски тим по гребане

Лентата по време на церемонията бе прерязана от Валери Симеонов. Вицепремиерът бе посрещнат с овации от ромите в квартала. Той им пожела цялостно съгласие и „ да живее България”.

Жителите на „ Лозница” наобиколиха министър Радев и желаеха да им построи къщи.

„ Не желаеме автомагистрали, а домове, в които да живеят децата ни. Идва зима”, оплакаха се ромите.

На откриването на новата приемна участваха още основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов, регионалният шеф Здравко Димитров и шефът на Министерство на вътрешните работи – Пловдив, Атанас Илков.

Проектът коства 27 000 лв., а точният адрес на новата полиция е ул. „ Дружба “ № 34а. Там непрекъснато ще дежурят трима полицейски чиновници под пагон. Новата приемна е част от трайните ограничения за повишение на публичния ред и сигурност и гарантиране спокойствието на жителите.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР