Няма да пусна този закон в зала, докато всички не

...
Няма да пусна този закон в зала, докато всички не
Коментари Харесай

Вежди Рашидов защити шефа на БНР

„ Няма да пусна този закон в зала, до момента в който всички не седнем на една маса и не обсъдим кое е вярното за бъдещето и развиването на публичните медии. Да правиш закон в тъмното и срещу медиите, това не е закон. Един закон би трябвало да обслужва главно хората, които работят в тези звена “, съобщи пред БНР Вежди Рашидов, ръководител на комисията по културата и медиите в Народното събрание.

Според него до момента е било пропуск това, че не е имало по-широко публично разискване на идните промени в Закона за радиото и малкия екран.

„ Това, което споделя господин Андон Балтаков е вярно. Подкрепял съм това, че когато един човек би трябвало да ръководи една институция, той би трябвало да има опцията и правата да сформира екип, посредством който той да носи отговорност. Против съм това да не се знае кой ще носи отговорността, когато няма свободата да ръководи “, съобщи депутатът.

На въпрос за какво е изнемощял текстът, обвързван с метода на ръководство на медиите, Рашидов отговори: „ Когато един човек желае отговорност от различен човек, би трябвало да знае до каква степен е пуснат да носи тази отговорност. Затова би трябвало да се даде на експертите опцията да се самоуправляват. Когато не е положително, ще има органи, които да търсят отговорност от тези хора… Как ще търсим отговорност на този човек, като ограничаваме пълномощията му “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР