Няма да протестират днес заради очаквания за провокацииКамиони и автобуси

...
Няма да протестират днес заради очаквания за провокацииКамиони и автобуси
Коментари Харесай

Превозвачи: Има поети ангажименти браншът да бъде унищожен

Няма да стачкуват през днешния ден поради упования за провокации

Камиони и рейсове блокираха пътища в цялата страна през вчерашния ден. Вечерта се стигна до напрежение в центъра на София, където водачите бяха принудени от полицията да прекратят митинга си.

" Няма да се поддадем на провокации. Затова през днешния ден няма да протестираме, няма да има блокади. Ако някъде сътрудниците се самоорганизират, това ще е с помощта на провокациите от през вчерашния ден. Ние застанахме до служителите на реда, отхвърляме да се противопоставим българи против българи ", съобщи ръководителят на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова пред Bulgaria ON AIR.

Днес превозвачи трябваше да стачкуват пред Народното събрание, само че няма да излязат на жълтите павета. Милтенова уточни като съществена причина за това е упования за провокации.

" Вчера против нас беше осъществена принуда. Имахме позволение за митингите в София. От Столичната община потвърдиха това. Случилото се вечерта беше скандално, ние обявихме, че ще бъдем там до момента в който не пристигна някой от властта. Когато медиите си потеглиха, пристигна полиция и жандармерия. Имаше закани, че ще лишават шофьорски книжки. Бяхме принудени да напуснем митинга. Търсеше се провокация, очакваше се, че ще създадем ексцесии. Явно има поети задължения този отрасъл да бъде погубен. Настояваме министър Рашков да каже за какво бяхме спрени да правим законното си право на митинг при съществуването на всички документи ", прикани Милтенова.

По информация на сектора има изпратени писма до всички подразделения на " Автомобилна администрация " за осъществяване на инспекции по описи.

" Връщаме се в 40-те години. На хората са снимани персоналните данни, камионите и рейсовете. Проверките са почнали на 9 май. В писмото написа да се подчертава във връзка с товарните транспорти от рискови групи - такова разбиране няма. Проверките да бъдат подробно осъществени, строги, само че справедливи. Това, което се случва, е безспорен скандал. На ротационен принцип ще получават лист с превозвачи, които да ревизират. Ще стартират инспекции на всички сътрудници, които бяха на митинга през вчерашния ден. Това в никакъв случай в демокрацията не се е случвало, ние в Северна Корея ли се намираме? Този наказателен уред се е задвижил. Ако репресията ще бъде мярката на държавното управление, това е скандално ", не скри терзанието си Милтенова.

И посочи, че занапред предстоят по-мащабни митинги. Към митинга ще се причисли и таксиметровият отрасъл.

" Настояваме за ограничения за понижаване на Данък добавена стойност върху всички горива и установяване таван на цените на горивата за 1 година. Имаме и общ проблем с нерегламентираните транспорти, по който не се работи, макар изказванията на държавното управление, че са ги спрели. Нашата приемливост завърши. Ако нерегламентираното съветско приложение продължи да съществува, на 18 май ние ще се присъединим към огромния митинг на превозвачите ", посочи ръководителят на Националния таксиметров профсъюз Красимир Цветков.

Той добави, че не могат да подвигат непрекъснато цените и по този начин да компенсират инфлацията и повишаването на горивата.

" Това са наши общи претенции, те не засягат единствено превоза. Горивата засягат всеки един български жител. Транспортната услуга в най-значителна степен въздейства на инфлацията. Всеки заплаща безценен самун поради скъпите горива. Вдигнахме цените, само че има засищане, което не можем да минем, тъй като ще изпаднем от пазара. С към 30% е спадът на работещите в сектора поради неприятното икономическо положение. Отделно нерегламентираният таксиметров транспорт дърпа 30-35% от работата ", посочи Цветков.

Превозвачите упорстват сътрудниците от обединението да уточнят кой каква позиция има по проблемите.

" Да кажат дали държавното управление е против нас или това е политика на Събев и " Продължаваме промяната ". Браншът постоянно е бил отворен за разговор, без значение кой ръководи. Провокацията не е наша, не пристигна от нас, тя сега върви против нас ", сподели още Милтенова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР