Няма да притежавате нищо и ще бъдете щастливи“. Това каза

...
Няма да притежавате нищо и ще бъдете щастливи“. Това каза
Коментари Харесай

„Спрете да убивате видеоигрите“. Петиция призовава за действия към модерните практики на издателите

„ Няма да притежавате нищо и ще бъдете щастливи “. Това сподели преди няколко години един гологлав чичо и може след някоя година-две да излезе прав.

Моделът as-a-service (в прев. „ като/във тип на услуга “) от дълго време напусна техноиндустрията и се популяризира под дърво и камък. В метода, по който слушаме музика, гледаме филми и сериали, играем видеоигри. Конкретно в гейм промишлеността игрите и предлагани като услуга и по-общо тези, изискващи непрекъсната мрежова съгласуваност през днешния ден са стандарт. Какво се случва, когато един издател реши, че поддържането на сървърите на дадена игра не му е преференциално. Това се е запитал и английски геймър неотдавна. Повод за това било скорошното „ дърпане на щепсела “ на The Crew от страна на Ubisoft. И Рос Скот, както е името на въпросния геймър, решил да работи.

Изглежда, че закриването на The Crew се оказало чудесна опция за Скот да осъществя концепциите си. Той акцентира, че все още на изключването на сървърите на играта, тя имала голяма потребителска база: 12 милиона индивида. Скот акцентира строгото законодателство във Франция във връзка с правата на потребителите. Именно въоръжени със силата на локалния закон, геймърите, счита той могат да основат казус, който да послужи на всички места.

„ Все по-голям брой игри са проектирани тъй че с цел да действат, би трябвало да разчитат на сървър, следен от издателя. Това играе ролята на пъпна шнур за една игра “, написа Скот в специфична петиция. Когато издателят изключи сървърите, той изключва животоподържащите ѝ системи, продължава той. Но Скот счита, че тук съществува евентуална заплаха това да се разрасне оттатък гейм промишлеността.

„ Ако тази процедура не бъде спряна, тя може да бъде облечена в закон и с времето да се популяризира и към артикули с по-голяма значимост. Като земеделското съоръжение, просветителните артикули, медицинските устройства и други Важното е потребителите да запазят базисни равнища на права, с цел да не бъдат те завладяни от грабителски практики. В допълнение, видеоигрите са неповторими произведения на творчество. Концепцията за унищожаването на всяко съществуващо копие на книга, ария, филм и така нататък би било културна загуба за човечеството “.

Скот започва с изключение на петицията си и акция. Тя има за цел да убеди политиците във Англия да се вслушат. Призовава и хората от страните в Европейски Съюз да се включат. Има ли шанса гласа на дребния човек да се чуе пред този на корпорациите, евентуално може сами да си отговорите. Но въпреки всичко усилието му е похвалнио.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР