Няма да преговаряме с ГЕРБ по две причини – едната

...
Няма да преговаряме с ГЕРБ по две причини – едната
Коментари Харесай

Пламен Даракчиев: Борисов е славянският Тартюф, развръзката идва

Няма да преговаряме с ГЕРБ по две аргументи – едната е, че планът им за конституция е неблаговиден, а втората - че те, след цялото си ръководство, нямат моралното право да пишат конституция. Ако желаеха промяна в правосъдната власт, до момента да са я създали. Вместо това, те инсталираха Гешев. Това съобщи във видео изявление за „ Студио Банкеръ “ Пламен Даракчиев, член на „ Да, България “.

Вижте цялото изявление на Пламен Даракчиев тук:

В изявлението Даракчиев сподели още:

Когато Борисов пристигна на власт през 2009 година, първата ми асоциация беше със „ Село Степанчиково и неговите жители “ на Достоевски. В тази повест основният воин Фома Опискин върти на пръста си цялото село единствено с омагьосване, двуличие и неистини, някакъв славянски Тартюф. Но все някой ден краят на драмата идва.

В планът за нова конституция, с изключение на правосъдната промяна би трябвало да залегнат редица основни позиции. Важни детайли са самостоятелната конституционна тъжба, законодателната самодейност на жителите, каквато имат доста европейски общества, в това число и прилежаща Северна Македония – това са послания към българските жители и удостоверение, че те са суверенът. Децентрализацията и локалното самоуправление също. Все неща, които ГЕРБ и Българска социалистическа партия редовно пропущат.

В бъдещия парламент относителната тежест на Демократична България ще бъде висока, капацитетът ни е първокласен. В „ Да, България “ имаме персони като Велизар Шаламанов във връзка с сигурността, Стефан Тафров по външната политика и дипломацията, Емил Джасим по образованието.

Твърдя, че в идващия парламент Демократична България ще води процеса на промените. Друг е въпросът дали ще получим схващане от останалите.

Как да партнираме с Движение за права и свободи в настоящия й тип. Как да партнираме с Българска социалистическа партия, която със зъби и нокти пази сегашната конституция, а и с нея по формулировка не може да партнираме. Как да партнираме с ГЕРБ, чиято оставка в този момент желаеме. Как да партнираме с партията на Трифонов, която е с неразбираема стратегия и популистки послания.

Функцията на синдикатите у нас в този момент е обърната. Те даже не са интегрирани, а прегърнати от властта. Всяко държавно управление желае да си има профсъюзи и всеки синдикат желае да си има държавно управление. Любовта е взаимна.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР