Няма да правя нов кабинет в този мандат. Сега няма

...
Няма да правя нов кабинет в този мандат. Сега няма
Коментари Харесай

Борисов: Нов кабинета няма да правя, предсрочни избори не ни трябват


Няма да върша нов кабинет в този мандат. Сега няма за какво да има предварителни избори, уповавам се митингите да престанат, откакто падат цените на горивата. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов пред бТВ, съобщи БГНЕС. За думите на Валери Симеонов за майките на деца с увреждания, министър председателят съобщи: „ За десети път ще кажа, извиних се и от името на държавното управление, споделих, че скърбя. С кое да се припозная? Корнелия Нинова припознава ли се, че нейните депутати нарекоха народа дебили? Припознава ли се с това единствено преди две години мандатът на Движение за права и свободи какво направи? Сега се крият зад Орешарски. Във всяка една сфера се покачват приходите. И когато се сложи по този начин въпросът за бедността – коя партия подписа за „ Белене “ и стоят два реактора за 3 милиарда изхарчени пари? Коя партия върза електромерите на хората за Топлоелектрическа централа 1 и Топлоелектрическа централа 3? Българска социалистическа партия “. Борисов още веднъж зададе въпрос: „ В кой мандат падна КТБ и това струваше 3,7 милиарда? Съберете ги трите числа и ще излязат близо 7 милиарда Тези 7 милиарда да ги разпределим на хората, какъв брой ще излезе? Това е било преди две години. Тогава им споделих: „ Заповядайте, направете държавно управление “. Сега няма за какво. Повтарям за хиляден път. Надявам се митингите да престанат, откакто падат цените на горивата. Уважавам демокрацията и митингите са метод и форма да изразиш своето мнение “, акцентира той.

Борисов неколкократно изясни, че в случай че Валери Симеонов е единствено вицепремиер, той изрично би го притиснал да напусне ръководството. Но Симеонов е ръководител на Обединени патриоти. Не е прелестно, изключително за майките на деца с увреждания с уговореното с тях и предвижването на законите. Положихме толкоз старания и финансови, дружно с финансовия министър. Много грозно определение на сътрудника Валери Симеонов, заключи министър председателят. За извинението на вицепремиера Валери Симеонов Борисов разясни, че „ имахме съдружен съвет и всички взехме решение да слезе да се извини на майките. Според мен той беше откровен, тъй като и той има човек и мъчно го понася “. „ Това, което съм поел като ангажимент го извършвам отново декларирам, че скърбя и се оправдавам на майките. Не е в моите благоприятни условия да го направя – бе отговорът на въпрос може ли да прибере майките от улицата от митинга. Борисов отговори с „ не “ и на въпроса разисква ли се оставката на Симеонов. Тя може да бъде поискана от неговите съдружни сътрудници в границите на Патриотичния фронт, както е съгласно съдружното съглашение, а не от ГЕРБ. „ Оставката на Валери Симеонов стои на дневен ред при Патриотичния фронт, в случай че Волен Сидеров или Красимир Каракачанов я изискат. Аз имам съдружно съглашение с Патриотичния фронт “, сподели Борисов. Той отхвърли кабинетът да се крепи от Валери Симеонов: „ Кабинетът се крепи на всеки един от нас “. 

Борисов подсети, че към този момент два пъти е подавал оставка, само че в този момент няма за какво да го прави. Цените на горивата се дефинират на пазарен принцип, това не зависи от нас. Тези страни, които добиват нефт и газ, те са богати страни и в този момент дефинират цените. Правителството ще упорства всички, които са на българския пазар на петролни артикули всеки ден да декларират по какъв начин образуват цените си, сподели той. 

„ Увеличаването на приходите е в основата и на новия бюджет. 10% нарастване на заплатите с над 500 млн. повече за общините. Увеличение на заплатите с 380 млн. на учителите, над 5 милиарда повече в опазването на здравето, със 150 млн. лева повече за хората с увреждания, с 20 млн. повече за просвета. Мога да изреждам още доста. Това е нарастване на приходите “, разяснява Борисов. За бонусите в Агенцията по вписванията Борисов разяснява, че тече инспекция на кого са раздавани. В същото време посочи, че би трябвало държавните чиновници да имат интерес да работят и да получават почтени заплати. За последните данни за електорална поддръжка, Борисов разяснява, че „ две години ръководство, с гневни офанзиви всеки ден, а Българска социалистическа партия не могат да ни стигнат. Нищо друго от това, което хората са ни подредили преди две години няма. Мисля, че и Валери, и патриотите, и ние горчиво съжаляваме за това, което Симеонов сподели, повтори министър председателят.

Аз не знам ние с какво сме провокирали такова определение – война сред институциите. Няма ден, в който президентът не е приказвал против държавното управление. Това е все едно някой да ти бие плесници всеки ден и да споделя ние се бием. От петък до в този момент всеки ден президентът ни атакува, акцентира Борисов. За изказването на президента Румен Радев министър председателят разяснява, че „ той атакува медиите. Казва атрофирали медии. “ Според него въпросът е към медиите, не към него. „ Аз медия имам ли?! Оценката на президента е към медиите, медийната среда. Не ни вкарвайте нас да се изяснявам аз за медиите. Аз не си разреших нито една подготовка към президента Радев. Но прави усещане, че той прави квалификации единствено за ГЕРБ, не и за Българска социалистическа партия “, сподели министър председателят. Аз съм взел участие, когато са ме поканили, сподели Борисов, само че подсети, че има медии, които пишат единствено против държавното управление. Според мен вашите асоциации би трябвало да излязат и да видят от къде излизат такива оценки. Партията страна е на президента. ГЕРБ е от 10 години. Два пъти отивам и им споделям „ Заповядайте, демокрацията ми е най-мила, ето ви властта. Кой различен може да направи това ”, сподели Борисов. Президентът е в правото си да ни подлага на критика. Но когато приказва за партия страна, да приказва и за Българска социалистическа партия. Като разяснява бедността, да разяснява и времето на Българска социалистическа партия, добави Борисов. Истински се надявам и правосъдната система да докара нещата до край. Съдебната система е самостоятелна. 

Бъдете сигурни, че и Баневи и другите ще ги задържа. Баневи и Митьо Очите изрично ще бъдат изправени на съд, безапелационен е Борисов. Борисов е безапелационен, че се работи интензивно против контрабандата. Точно нарастването на приходите, замогването на хората идва от капките, които се събират, разяснява министър председателят. Той още веднъж изрази отношение към мненията на президента. „ На президента заплатата става 11 хиляди лева Моята е с 4 хиляди по-малко. Бедността не е грях, когато взимаш 11 хиляди лева И хората заслужават, само че те би трябвало да схванат, в случай че счупя в този момент страната, ще се върнем обратно “, сподели Борисов. Новият началник на Дирекцията на българите в чужбина е от квотата на Оперативна програма, те ще дефинират новия началник на ДАБЧ, изясни Борисов. Мисля, че всеки ден би трябвало да убеждаваме хората, че това, което вършим, е за тяхно положително, съобщи министър-председателят. Този път той не се плашел от митингите, тъй като нямало за какво. 

За мен е значимо Македония да влезе в НАТО и Европейски Съюз. Никой не може да ни открадне историята. Не виждам с какво могат да ограбят българската история. Ако се опитат, ще срещнат доста мощен отпор, съобщи Борисов. България е единствената страна, която съумя да се оправи с миграционния поток, разяснява още Борисов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР