Няма да позволим Русия да заобикаля санкциите като изисква рубли

...
Няма да позволим Русия да заобикаля санкциите като изисква рубли
Коментари Харесай

Няма да позволим Русия да иска рубли за газовите доставки

Няма да позволим Русия да заобикаля глобите като изисква рубли за доставките й на нефт и газ, съобщи довечера председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, представена от БНР.

Президентът на Съединените щати Джо Байдън съобщи, че Русия би трябвало да бъде извадена от Г-20. След края на срещата на върха на НАТО той заяви, че Европейски Съюз и НАТО ще основат система, посредством която да ревизират дали Китай ще нарушава техните наказания против Русия.

Байдън съобщи, че е посочил ясно на президента Си Дзинпин, че ще има последици, в случай че реши да оказва помощ на Кремъл.

" Мисля, че Китай схваща, че бъдещето на нейната стопанска система е доста по-тясно обвързвано със Запада, в сравнение с с Русия. Затова се надявам, че няма да се ангажира с нея ", съобщи Байдън.

Президентът на Франция Еманюел Макрон бе по-оптимистично надъхан и сподели, че по време на диалога си с президента на страната е усетил против себе си водач, който споделя опасенията на Европейски Съюз и не е склонен с войната.

Според Макрон Китай би могъл да е само медиатор, който внася сдържаност и изрази вяра, че няма да взе участие в ескалация. Същевременно той акцентира, че не чака договарянията за помирение в Украйна да дадат резултат в идващите часови или дни.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР