Няма да подпиша т.нар. меморандум. Това каза вицепремиерът и министър

...
Няма да подпиша т.нар. меморандум. Това каза вицепремиерът и министър
Коментари Харесай

Мария Габриел: Няма да подпиша т.нар. меморандум

Няма да подпиша така наречен меморандум. Това сподели вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел.

" Достатъчно дълго слушах коя е подобаващата позиция за Мария Габриел и по какъв начин би трябвало да се случат нещата. Всичко има граници, моите са, че не одобрявам страната да се ръководи при неспазване на съществени правила на демокрацията. По думите ѝ се предлага страната да бъде разграничена сред 2 обединения, а регулаторите - поделени в нарушаване на законодателството на страната, за сметка на персонални цели и партийни ползи ", сподели тя.

По думите й документът предлага 2 политически сили да се спогодят " в несъгласие на Конституцията, демокрацията и европейските практики ".
Две седмици преди ротацията през март, Мария Габриел попита за какво сходен документ не е бил подписан още през месец юни.

" Това е саботиране на процеса на диалозите и е демонстрация на всичко друго, само че не и предпочитание за продължаваме на взаимното ръководство ", сподели още Габриел.

Припомняме, че „ Продължаваме промяната – Демократична България “ (ПП-ДБ) предложи през вчерашния ден на ГЕРБ-СДС меморандум за ръководство, в който е записано, че в случай че постигането на съгласие се окаже невероятно, страните се договарят дружно с изборите за европейски парламент да се проведат и предварителни парламентарни избори.

" Незряло и недопустимо, изборите " две в едно " са безусловно логически свършек ", по този начин разяснява меморандума по-рано през днешния ден ръководителят на ГЕРБ Бойко Борисов.
" Меморандумът не е ултиматум към ГЕРБ, а отворена позиция, с цел да стигнем до съгласие ", сподели по-късно Кирил Петков от ПП-ДБ.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР