Няма да подпиша договор с военното министерство на Русия и

...
Няма да подпиша договор с военното министерство на Русия и
Коментари Харесай

Пригожин: От 1 юли „Вагнер“ престава да съществува!

Няма да подпиша контракт с военното министерство на Русия и от 1 юли „ Вагнер “ стопира да съществува. Това разгласи нейният притежател Евгений Пригожин в 11-минутно аудио послание Евгений Пригожин. Това е първото му изказване след метежа в Русия.

Преди това бяха излъчени и първи фрагменти с президента Владимир Путин и министъра на защитата Сергей Шойгу. Премиерът Михаил Мишустин прикани за единение. А посланик номер едно на Русия Сергей Лавров, сподели че Москва стартира следствие дали западни спецслужби не са съпричастни към дейностите на „ Вагнер “, заяви Българска национална телевизия.

Според съветски медии, обвиняванията против водача на частната военна формация – Евгений Пригожин, към момента не са свалени. Не е ясно къде се намира той сега. Остават безчет въпросителни без отговори по какъв начин Русия ще продължава войната в Украйна без „ Вагнер “.

В Москва към този момент изключителните ограничения са анулирани, а съдружниците на Путин и най-много Китай побързаха да заявяват, че другарството с Кремъл продължава.

Пак през днешния ден стана ясно, че рокади по върховете на съветската войска не са направени. Министърът на защитата Сергей Шойгу беше показан за първи път след метежа – по какъв начин посещава съветските войски на украинския фронт. Остава неразбираемо къде и по кое време са снимани фрагментите.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР