"Няма да подкрепим заглавието на Закона за мерките за извънредното

...
"Няма да подкрепим заглавието на Закона за мерките за извънредното
Коментари Харесай

БСП не подкрепя дори заглавието на закона за извънредните мерки

"Няма да подкрепим заглавието на Закона за ограниченията за изключителното състояние, законопроектът е друг от оня, който приехме на първо четене оня ден. " Това сподели секретарят на парламентарната група на "БСП за България " Филип Попов по време на дебата по заглавието на законопроекта.

"Защо няма да поддържа даже заглавието? То е в следния аспект. На процедура гледаме напълно нов закон, друг от този, който гласувахме на първо четене оня ден - от заглавието до преходни и заключителни разпореждания ", посочи Попов след 30-минутната отмора, по време на която законотворците трябваше да се срещнат с отчета на правната комисия.

По думите на секретаря на ПГ на Българска социалистическа партия текстът на законопроекта е напълно нов и е в нарушаване на всички естествени процедури, по които следва да работи Народното събрание.

"Промените в заглавието приказват и за духа на самия закон. Това, което стана в правната комисия през вчерашния ден, е срамно. Народните представители в 10 часа започнаха работа в работна група. Тя съумя да разиска единствено 10% от текстовете. Останалите 90% не бяха обсъждани. В комисия с два разнообразни отчета, пет хвърчащи листа и вербален преразказ от референтите народните представители гласоподаваха текстове, които въобще не разбираха. В сериозен миг за България, когато изискуем качествено законодателство, което ще има отражение с години върху стопанската система, народните представители не знаеха какво гласоподават. Комисията беше прекъсвана два пъти, започнахме два пъти. Самият министър Кирилов от ГЕРБ дефинира положението като бойкот. Скандали последваха сред самите ръководещи. В тази обстановка госпожа Александрова не съумя да организира съответно съвещанието. Повишаваше звук на народните представители и редуцира изявленията ", съобщи Явор Божанков от Българска социалистическа партия.

"Дръжте се като политици от 2020 година. Ясно е, че не сте за образец, не ставайте за срам ", обърна се към левицата депутатът от ПГ на ГЕРБ Евгени Будинов.

"Преди една седмица, предишния петък - 13 март, имаше нещо в действителност съдбовно, нещо красиво и историческо тук, в тази зала. Всички ние, от всички парламентарни групи се обединихме и бяхме дружно в името на здравето на народа, и в спасяването на човешки животи. Моля ви в този момент недейте с евтини политически номера да трупате съмнителни политически дивиденти ", сподели още Будинов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР