Няма да подкрепим предложението на ГЕРБ за 1 лв. партийна

...
Няма да подкрепим предложението на ГЕРБ за 1 лв. партийна
Коментари Харесай

Пеевски и ДПС: Предлагаме 0 лв. партийна субсидия

Няма да подкрепим предлагането на ГЕРБ за 1 лева партийна дотация, само че ще подкрепим тя да е 0 лева. 

Това сподели националният представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски пред публицисти в Народното събрание по отношение на дебата за партийните дотации. Днес той посети работното си място за четвърти път от началото на мандата си. 

" За нас това е див популизъм, което се предлага. Хубаво е да се обясни какво вършат партиите след това. За нас това значи банкрут на партиите при 1 лева дотацията. Нормално е, в случай че ще се трансформира моделът на финансиране, да бъде 0 лева и отворено финансиране от американски вид от ясни и транспарантни донори ", съобщи той.

Според него партиите ще банкрутират при препоръчаната от ГЕРБ дотация 1 лева, тъй че е по-добре да се смени моделът на финансиране напълно. 

" Ако не сменим модела на финансиране, нямаме партии в политиката и всичко ще е благосъстоятелност на олигарсите. Изборът е на партиите ", добави още той.

Това мнение изрази и националният представител от Движение за права и свободи Йордан Цонев. 

" Ако няма държавно финансиране, което има в цяла Европа, тогава би трябвало да изберем американския модел. Няма никакво държавно финансирне - финансира се от стопански субекти и от жители, с тествани пари, с гласност на финансирането. И тъй като ние считаме, че откакто обществото не е схванало, че държавното финансиране е по-евтино, ние ще предложим 0 лева и намерено, обществено финансиране от стопански субекти ", съобщи той. " Или ще се финансира активността на политическите партии, или не ".

Относно предлагането на Движение за права и свободи за понижаване на Данък добавена стойност на хляба, Пеевски разяснява, че първо ще бъдат извършени консултациите с производителите. " Ако има действително поевтиняване за потребителите го желаеме, в случай че няма - няма смисъл ", допълни той. 

" Радваме се, че ръководещите ни чуха за детските градини. Това ще се случи. Искаме безвъзмездни детски градини и финансиране на нови детски градини. Чуха ни с ДДС-то на книгите, оттова нататък продължаваме с хляба и медикаментите, в случай че ще има резултат за жителите ", добави още Пеевски.

Цонев заяви, че през днешния ден са първите съвещания с фармациите във връзка с концепцията за понижаване на Данък добавена стойност ставките на медикаментите, а на следващия ден предстоят срещи с хлебопроизводители. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР