“Няма да подкрепим предложението на ГЕРБ за 1 лв. партийна

...
“Няма да подкрепим предложението на ГЕРБ за 1 лв. партийна
Коментари Харесай

Пеевски: Ще подкрепим пълно премахване на партийните субсидии

“Няма да подкрепим предлагането на ГЕРБ за 1 лева партийна дотация, само че ще подкрепим тя да е 0 лева “.Това изясни в сряда медийният магнат и народен представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски, който още веднъж се появи в Народното събрание, с цел да взе участие в дебата за намаляването на партийните дотации.

" Предложението на ГЕРБ няма да подкрепим, само че щеподкрепим да е 0 лева дотацията. За нас това е див популизъм, което се предлага. Хубаво е да се обясни каквоправят партиите след това. За нас това значи банкрут на партиите при 1 лева дотацията. Нормално е, в случай че ще сепроменя моделът на финансиране да бъде 0 лева и отворено финансиране от американски вид от ясни ипрозрачни донори ", сподели Пеевски.

На въпрос дали това ще сложи партиите според от бизнеса, Пеевскиобясни, че един левсубсидия значи банкрут на партиите.

" Ако не сменим модела на финансиране, нямаме партии в политиката ивсичко ще е благосъстоятелност на олигарсите. Изборът е на партиите ", добави още Пеевски.

Същата теза пази и министър председателят Бойко Борисов, само че все пак той предложи намаляването на дотациите до 1 лев за получен глас на парламентарни избори.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР