Няма да подкрепим правителство на ГЕРБ и ДПС. Това беше

...
Няма да подкрепим правителство на ГЕРБ и ДПС. Това беше
Коментари Харесай

Кирил Петков: Отказваме разговори с контактьори. Няма да подкрепим правителство на ГЕРБ и ДПС

„ Няма да подкрепим държавно управление на ГЕРБ и Движение за права и свободи. Това беше наше заричане преди изборите и ще си го спазим. Дадохме 16 точки, зад които ще застанем. “

Това съобщи някогашният министър председател и съпредседател на Политическа партия Кирил Петков в ефира на Нова тв в особено изявление пред Николай Дойнов след емисията вести.

„ Те са фокусирани в четири сфери - антикорупционна, обществена, за бизнеса и външна политика. Ние сме подготвени за тези 16 политики да водим всевъзможни диалози в Народното събрание. На база политики в Народното събрание, в случай че желаят ГЕРБ да си поканят Плевнелиев и Паси, те са добре пристигнали, само че за кабинет в този момент няма да преговаряме. В евроатлантическа коалиция с риск от корупция няма да участваме “, безапелационен бе той.

„ Нашата партия пораства като институция. Имаме работещи препоръки. Това решение, оповестено през днешния ден, бе от Националния съвет на Политическа партия. Осъзнахме, че като съпротива ние също имаме отговорност “, сподели още Петков.

Според него най-големият проблем на хората е по какъв начин ще мине зимата.

„ Представете си какъв брой би било по-добре, в случай че предходният парламент опозицията, имаше по този начин ясно изразени цели. Ние въпреки всичко осъзнаваме, че сме втора политическа мощ. Първата политическа мощ да направи кабинет. Знаем, че ще е мъчно “, съобщи някогашният министър председател.

Тук имаме държавно управление на партия, която доста пъти е била в политиката. Ето, в този момент дано господин Борисов покаже, че не е единствено на думи добър политик “, прикани Петков.

„ В съдружен формат с ГЕРБ и Движение за права и свободи няма да бъдем. Ние сме демократична партия “, сподели той и добави, че в случай че мандатът отиде при Политическа партия, те ще съберат Националния си съвет, с цел да решат дали са съгласни да одобряват поддръжка от ГЕРБ и Движение за права и свободи, без да има коалиция.

„ Няма обстановка, в която да сме в коалиция с ГЕРБ и Движение за права и свободи обаче. Няма обстановка, в която думата „ евроатлантизъм “ да е извадена в заглавие “, сподели той.

По думите му Политическа партия във всяка една обстановка ще поеме своята отговорност за решенията си.

На въпрос за какво Политическа партия са станали от първа втора политическа мощ, Петков отговори:

„ Инфлацията е по-голяма, животът е по-труден, а фамилиите имат повече компликации с разделянето на бюджета си. Трябва да продължим да усилваме приходите на хората преди инфлацията “, сподели той.

„ Ние желаеме нов морал в политиката. Дадохме ясни и точни политики, зад които ще застанем “, сподели Пектов.

На въпрос къде е сбъркал той като министър председател, Петков обърна въпрос и заприказва по какъв начин е съумял да усили пенсиите, само че без да усили недостига:

„ Ние не дадохме на 6 компании, които обичайно взимат едно огромни контракти, да си създадат корупционните схеми. В последните 30 години постоянно политиците са се договаряли, с цел да останат на глас “, сподели той.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР