Няма да подкрепим правителство на ГЕРБ. Ако ни потърсят за

...
Няма да подкрепим правителство на ГЕРБ. Ако ни потърсят за
Коментари Харесай

Президентът не изключи хипотезата за трети мандат при консултацията с БСП

" Няма да подкрепим държавно управление на ГЕРБ. Ако ни потърсят за съвещания, бихме подкрепили държавно управление на втората политическа мощ " ИТН " - това повтори и на консултациите при президента водачът на " Българска социалистическа партия за България " Корнелия Нинова. Тя разгласи и изискванията за поддръжка на третата политическа мощ в Народното събрание, въпреки че минути по-рано от " ИТН " да бяха безапелационни, че ще спазят обещанието си да не се коалират с " партиите на статуквото ", измежду които визират и Българска социалистическа партия.

Заедно със заместник-председателя на Народното събрание Кристиан Вигенин, Христо Проданов, Атанас Зафиров и Ирена Анастасова, представителите на левицата се явиха при президента като трета политическа мощ, определена на парламентарните избори. Президентът Румен Радев разяснява, че не изключва разновидността за трети мандат и заради тази причина желае да разбере настройките на партиите.

А Нинова сподели и какви са изискванията за поддръжка на кабинет на " ИТН ":
" Да се подхващат незабавни и значими стъпки за превъзмогване на икономическата, здравната и обществената рецесия . Стъпки, насочени най-много към помощ на хората, на семействата и стопанската система ". Тя уточни, че към този момент са факт първите законопроекти на Българска социалистическа партия, насочени към растеж на приходите, помощ на младите фамилии, възрастните хора и бизнеса в изискванията на рецесия. Да се стартира справедлива и задълбочена проверка на ръководството на Борисов . " Ще се включим интензивно в работата на комисията. Нещо повече. Ще показа нашите досегашни инспекции, които правихме през последните четири години. Имаме задоволително информация и документи и ще ги предоставим на комисията ", сподели Нинова. Конкретни стъпки по Плана за възобновяване и резистентност . " Два месеца преди изборите поискахме той да бъде прегледан от Народното събрание, само че не просто обсъждан. Готови сме с съответни наши оферти за неговото възстановяване и рационализиране. И по тази тематика имаме най-висока степен на подготвеност за дейности, а не просто думи ", добави водачът на " Българска социалистическа партия за България ". Нови изборни правила, които да подсигуряват бистрота и почтеност на изборите . По този също сме поредни и действени, безапелационна бе Нинова и акцентира, че от Българска социалистическа партия ще държат на видеонаблюдение на изборите, машинно гласоподаване и дейна регистрация за изчистване на " мъртвите души " от описите.
Малко по-рано след консултациите при президента ръководителят на парламентарната група на " ИТН " разгласи, че в случай че ще сформират държавно управление, то ще е с " Демократична България " и " Изправи се! Мутри вън! ". И повтори, че това, което са дали обещание - да не влизат в коалиция с ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, ще бъде спазено.

" Що се отнася до това, в случай че и когато решите да връчвате трети мандат и в случай че той е при нас, ще съберем груповите органи на партията и ще решим какво да вършим ", сподели още водачът на Българска социалистическа партия. По думите ѝ пред публицисти след консултациите, президентът не им е споделил дали ще връчи мандатът на тях, в случай че се стигне до подобен. Тя отхвърли и заявената поддръжка за втори мандат на президентската двойка - Радев-Йотова да е обвързвана с очакванията на левицата президентът да връчи на тях третия мандат за сформиране на кабинет.

Държавният глава пък посрещна представителите на " Българска социалистическа партия за България " с думите, че провокациите пред страната ни са значими и изискват сформиране по допустимо най-бързия метод на отговорно оперативно ръководство в лицето на един нов кабинет. Той акцентира обаче, че в това време този кабинет не трябва " да бъде плод и на безпринципни обединения, тъй като те единствено могат да задълбочат рецесията ".



Ето какво още сподели той:

" Консултациите ни с вашата група са значими минимум по две аргументи. Първата е, че хилядите български жители, които ви поддържаха и на тези избори, свързват с вас вярата си за по-социална, солидарна и обективна България. Второто и не по-малко по значимост е вашият дълготраен опит и обичаи в парламентаризма.

В момента те са извънредно значими за намиране на баланс сред извънредно амбициозния законодателен дневен ред на 45-ото Народно заседание, поради импортираните многочислени законопроекти още първия ден, и очертаването на времевия небосвод за сформиране на държавно управление със солидна парламентарна поддръжка. Тук виждам вашата роля, опит и мъдрост да търсите тези пресечни точки на целите, ясни цели, и отговорност посредством деен разговор в 45-ото Народно заседание. То е гарантът, който е би трябвало да създаде новия кабинет ".

Консултациите онлайн
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР