Няма да оставим народа без диагностика. Здравето на нацията е

...
Няма да оставим народа без диагностика. Здравето на нацията е
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Трябва ни малко търпение и стоицизъм

Няма да оставим народа без диагностика. Здравето на нацията е преди всичко. Мисля, че ограниченията са верни и би трябвало малко самообладание и издръжливост. Това сподели проф. Тодор Кантарджиев, заместник-началник на спешния щаб за ковид и шеф на Центъра за заразни и паразитни заболявания в предаването „ Панорама “ по Българска национална телевизия. " Наш приоритет е да запазим живота на възрастните хора и работата на младежите. Всяка зараза е тест за морала на нацията на един народ ", акцентира той.
По думите му успокоението в такава обстановка би трябвало да бъде, единствено когато е истина. " Има данни, които не може да се подлагат на критика: един от математическите модели преценя дали ограниченията са удачни по това на какъв брой дни се удвоява броят на новите случаи. В нашата страна, с тези ограничения, постигнахме увеличение на този период. Това значи, че не тръгваме стремително нагоре в броя на инфектираните, което е добре, тъй като по-малко хора ще се разболеят по едно и също време и обществото ще бъде по-спокойно ", уточни проф. Кантарджиев.
Той добави, че се надяват ковид да наподобява на останалите вируси и топлото време да има позитивен резултат.
" Ако се потвърди че БЦЖ имунизацията в действителност има протективно деяние ще значи, че инфектираните хора няма да прекарат толков тежко болестта, а ние сме най-ваксинираната против туберколоза нация ", уточни още Кантарджиев.
По думите му най-важно е лекарите и медицинските сестри със признаци на инфекцията незабавно да бъдат тестувани. " Не би трябвало да позволяваме и в колективи, които са стратегически значими за страната - като електроцентрали, превоз и други, би трябвало първите случаи да бъдат тестувани, хващани и изолирани. Трябва и всички заболели с двойна пневмония и подозрения за заразяване с ковид, да бъдат тестувани ", акцентира шефът на Центъра за заразни и паразитни заболявания.
Последните вести за ковид може да видите ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР