„Няма да оставим хората с увреждания на произвола на правителството.

...
„Няма да оставим хората с увреждания на произвола на правителството.
Коментари Харесай

БСП няма да остави хората с увреждания на произвола на правителството

„ Няма да оставим хората с увреждания на произвола на държавното управление. Българска социалистическа партия внесе предложение, с което упорства да бъде продължен срокът на деяние на ТЕЛК решенията, които изтичат по време на епидемиологичната конюнктура “. Това съобщи Корнелия Нинова на среща дружно с депутатите от левицата Надя Клисурска, Виолета Желева, Кристина Сидорова, Антон Кутев и Георги Гьоков с майките от придвижването „ Системата ни убива “ пред Народното събрание.

При диалога майките от придвижването обявиха, че над 5000 души с увреждания за този месец ще получат по-малко от половин инвалидна пенсия заради това, че нямат опция да възобновят ТЕЛК решенията си без да заплашват здравето си.

„ От Българска социалистическа партия постоянно сме подкрепяли хората с увреждания и ще продължим да позволяваме техните проблеми посредством законодателни начинания “, обявиха депутатите от парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ Кристина Сидорова, Виолета Желева и Надя Клисурска, които участваха на срещата с майките пред Народното събрание.

От Българска социалистическа партия разясниха още, че преди близо месец министърът на опазването на здравето е поел ангажимент този проблем да бъде решен, само че към днешна дата няма следващи дейности и подчертаха, че от Българска социалистическа партия към този момент са внесли законопроект, с който упорстват срокът на тези експертни решения да бъде удължен за интервала от време - от изключителната епидемиологична конюнктура и два месеца след неговото приключване.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР