Няма да остане нито един човек, който да е засегнат

...
Няма да остане нито един човек, който да е засегнат
Коментари Харесай

В Деня на Съединението премиерът обеща тухли за пострадалите от потопа в Карловско

Няма да остане нито един човек, който да е обиден и да не бъде подкрепят. Това заричане даде служебният министър-председател Гълъб Донев, който в Деня на Съединението посети потърпевшото от наводненията карловско село Каравелово.

" Всички институции, страната, всички доброволци, които вземат участие по възобновяване на вредите от бедствието, демонстрират, че силата ни е да бъдем единни в напъните си да помогнем на всички потърпевши жители ", сподели още Донев.

Приливната вълна е нанесла големи вреди на инфраструктурата на съответните общини и на частните парцели на хората, като страната от първия ден организира избавителни дейности и е неповторимо, че няма лишен живот от това деяние, разяснява министър председателят.



" Възстановяването изисква време и старания и всички старания са впрегнати да бъдат подкрепени хората да възстановят домовете си. Ще бъдат отпуснати средства, ще се обезпечат и тухли и цимент за поправки на домовете. Ще се провиснал и средства за всяко домакинство, с цел да бъде подкрепено. Ще бъде належащо доставянето на краткотрайни жилища за хората с разрушени домове. В Богдан, Каравелово и Слатина до няколко дни всички тези потребности ще бъдат разказани от кметовете, с цел да имаме цялостната картина. Всички родители на възпитаници ще получат помощ и за първия образователен ден ", съобщи Гълъб Донев.



" Предстои първият образователен ден, надлежно всички родители на възпитаници ще могат да получат помощ, и за това е помислила страната ", съобщи министър председателят.

Реката е с извънредно огромен дебит, което демонстрира, че против природата няма по какъв начин да се борим, разяснява Донев. Той съобщи, че дератата са почиствани и повода за бедствието е проливният дъжд.

" Да, има сеч, само че тази сеч не е безразборна, не е в нарушаване, за всяко от дърветата е обещано позволение. Сечта не приказва за някакви нарушавания. Ако е имало сеч и тя е законна, не може да бъде причина за бедствието. Виждате, че тази дървесина, която е нанесена тук по моста, от реката и по деретата, е дървесина, която е изкоренена. Всички аргументи, които са довели до това злополучие, ще бъдат изяснени ", увери Донев.

По-късо през днешния ден министър председателят ще посети и другите две тежко наранени села в Карловско - Богдан и Слатина.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР