Няма да ни омръзне да повтаряме колко важен празник е

...
Няма да ни омръзне да повтаряме колко важен празник е
Коментари Харесай

24 май: Идентичността, която да предадем на децата си

Няма да ни омръзне да повтаряме какъв брой значим празник е 24 май. Ден на независимостта или на някоя историческа победа имат всички нации. Ден като днешния обаче - доста малко.
По света има страни, които са минали или сега минават през развой на отказване и отричане от писмените си системи. Защото са несъответствуващи, тъй като са им непознати, тъй като са им били натрапени.
Но не и ние.
Българската книжовност е еднаквост, дух, воля. Тя е основана по този начин, че да извира от корените ни и да отразява най-точно всичко това, което сме. Естествено, с цел да достигнем до нея и тя до нас се е наложило да водим тежки борби, само че както всяка борба, в която се влиза с истина, право и душа, и тази е била обречена на триумф.
Езикът е жив организъм и през вековете нашият се е изменял неведнъж. И все пак, е запазил същността си, а това е нещо, което си коства да пазим.
Ето за какво 24 май не трябва да е следващият неработен ден. Българският народ показва откровено, надълбоко и стабилно почитание към доста малко неща, само че езикът и писмеността, популярност богу, са измежду тях. Наша отговорност е да предадем това на бъдещите генерации , с цел да знаят те, че всякога, когато отдолу под пръстите им се раждат букви и думи, те са част от личната им същина и от духа на народа им.
Честит 24 май!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР