Няма да могат да изнасят големи суми пари през границатаКойто

...
Няма да могат да изнасят големи суми пари през границатаКойто
Коментари Харесай

Нови санкции срещу длъжниците към хазната

Няма да могат да изнасят огромни суми пари през границата
Който има отговорности към хазната, няма да може да придвижва огромни суми пари в брой през границите на Европейски Съюз към трети страни. Това плануват промени във Валутния закон, препоръчани от финансовото министерсто. Те са оповестени за публично разискване. Целта на закона е ефикасен валутен надзор, написа в претекстовете на плана на финансовото министерство.
Митничарите няма да позволяват преместването на парични средства в размер на 30 000 лева или повече, или равностойността им в друга валута, през границата на страната за трета страна, в случаите когато е получена информация по длъжностен път, че лицето има обществени отговорности.
Вдигат се и глобите при недеклариране на пари на границата. На обявление подлежат суми в размер над 10 000 евро, благородни метали и скъпоценни камъни. При нарушаване санкцията е в размер на 1/5 от цената на недекларираните пари или скъпоценности.

Ако предметът на нарушаването е укрит, пък санкцията скача в размер на 1/4 от цената на недекларираното. Актовете за установяването на нарушаванията ще се сформират от митническите органи, а наказателните постановления ще се издават от шефа на Агенция " Митници ".

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР