Няма да коментирам решението на Конституционния съд. Те са компетентните

...
Няма да коментирам решението на Конституционния съд. Те са компетентните
Коментари Харесай

Радев с първи коментар след решението на КС да разгледа въпросите за президентския имунитет

Няма да разясня решението на Конституционния съд. Те са способените хора, които да се произнесат. Така президентът Румен Радев разяснява в авиобаза "Граф Игнатиево " решението на Конституционен съд, който позволи за разглеждане делото по питането на основния прокурор за границите на президентския имунитет и дефиницията на „ държавна измяна “. Решението бе взето с болшинство от девет гласа.

Пред публицисти в Авиобаза Граф Игнатиево президентът сподели единствено, че точно Конституционният съд е способният орган, който да се произнесе за това решение, само че доста зависи и от това какви са желанията на прокуратурата.

"Оценявам високо интензивността на прокуратурата да се бори с корупцията, с битовата престъпност, само че не би трябвало да забравяме, че резултати не се появяват единствено с репресивната мощ на страната. За да имаме резултати, би трябвало да изкореняваме бедността, а това значи тази битка да се води с корупцията там, където има течове, където е нейната хранителна среда. А това е точно изпълнителната власт, където са всички огромни публични поръчки. Именно там би трябвало да бъде ориентирано съществено внимание”, разяснява президентът.

Румен Радев разяснява и суматохата към ковид и съобщи:

"Справянето с ковид изисква обединяването на напъните на всички институции и обществото. има основана организация. Правителството подхваща дейности. Най-голямата заплаха е да се подведем на суматохата и страха. Нека слушаме специалистите ", разкри Радев.

"Нека да не допуснем парализа на стопанската система. Всички компании покачват хигиената си, с цел да се намали риска от разпространяване на болестта ", прикани президентът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР