Няма да коментирам опозицията, аз досега идеи не съм видял,

...
Няма да коментирам опозицията, аз досега идеи не съм видял,
Коментари Харесай

Боби Михайлов: Няма да коментирам опозицията

" Няма да разясня опозицията, аз до момента хрумвания не съм видял, единствено плюване. Спираме тематиката, ние се готвим за Конгрес, да го спечелим, тъй като считаме, че сме го заслужили ", разгласи президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов във връзка рецензиите, отправени от претендента за поста Любослав Пенев преди няколко дни, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Днес Изпълкомът към БФС организира съвещание, на което публично бяха избрани делегатите, които ще дефинират новия президент на централата. На Конгреса на 16 февруари право на глас ще имат общо 546 клуба. Това е крайната численост, откакто 145 клуба са били препоръчани за изключване заради липса на активност. Други 117 клуба са препоръчани за приемане и ще бъдат гласувани на Конгреса, само че ще имат право да гласоподават едвам на идващия Конгрес, както е по правилник, изясни Михайлов през днешния ден.

Преди няколко дни главният съперник на Михайлов за президентския пост Любослав Пенев показа своя екип и управническа стратегия пред медиите, като бяха отправени съществени рецензии към настоящето управление. От БФС излязоха с формален отговор преди два дни, само че през днешния ден Михайлов отхвърли да разяснява съперника си. " Няма да разясня опозицията, аз до момента хрумвания не съм видял, единствено плюване. Спираме тематиката, ние се готвим за Конгрес, да го спечелим, тъй като считаме, че сме го заслужили. Ръст 63 % на бюджета без класиране на националния тим за огромни конгреси е нещо голямо. Това демонстрира работата на всички ни ", разяснява той, откакто бе маркирано, че бюджетът на БФС за идната година ще бъде 19,1 милиона лв., а преди 12 години, когато Михайлов застана отпред на организацията, е бил 7 милиона.

Президентът на БФС разкри, че в случай че завоюва, ще има промени в състава на Изпълкома, само че ще разчита най-вече на същите хора. " На Конгреса ще се гласоподава 4-годишен бюджет, както го вършим постоянно. Очакваме растеж всяка една година в тези четири и по-голям запас ще вкараме, дружно с УЕФА, в инфраструктурни планове, които ще бъдат в интерес на клубове, общини и на дребни обитаеми места, както и 2 милиона повече за Детско младежки футбол. Ще влагаме по места за по този начин наречения всеобщ футбол ", изясни той.

До момента има две публични кандидатури за президентския пост - на Ивайло Дражев и Борислав Михайлов, като тази на Михайлов е издигната от Левски през вчерашния ден. " Не ме изненада това, тъй като цялото ми семейство е играло в Левски и е дало доста на клуба. Аз не виждам с какво съм попречил на клуба като президент. Аз съм горделив от кандидатурата и ще се постарая да печеля и да не ги отчайвам ", разяснява той. Неговата кандидатура ще бъде издигната още от Славия, Пирин Разлог, Места Хаджидимово и Хебър Пазарджик. Крайният период за подаване на кандидатури е 1 февруари.

Конгресът на Българския футболен съюз ще се организира на 16 февруари в София. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР