Няма да коментирам , да вземе колкото иска гласове. Това

...
Няма да коментирам , да вземе колкото иска гласове. Това
Коментари Харесай

Борисов: Ние единствени не затворихме църквите, за нас е важно да пазим вярата си

 Няма да разясня, да вземе колкото желае гласове. Това сподели министър председателят на излизане от новия катедрален храм " Свети Кирил и Методий “ в Ловеч, излиза наяве от видео в профила му в обществената мрежа  " Facebook “.

" Ние сме били 20 години дружно, това е като един брак. Лоша дума няма да кажа ", добави той.

Премиерът бе посрещнат с овации в Ловеч преди минути. Той инспектира ремонт на локален храм в града дружно с кмета Корнелия Маринова.

Премиерът и градоначалникът бяха посрещнати в новия катедрален храм. " Св. Св. Кирил и Методий " от владиката Гавраил, който връчи и Ордена на Ловчанската света митрополия на за заслугите му за помощ на църквата.

" Решението е на цялата епархия и всички благодарим за вашата помощ и църковни заслуги ", сподели владиката.

" Благодаря за този медал и това е направено за хората. За нас е значимо да пазим вярата си. Напомням, че ние единствени не затворихме църквите ", сподели Борисов.

Митрополитът му благодари за вярата към Светия синод и вярата на премиера в църквата.

" Даже ни се подиграваха с теб, че сме споделили, че няма да има инфектирани, а то точна по този начин стана ", сподели Борисов.

С разпореждане на Министерския съвет от 27 декември предходната година бяха отпуснати нови средства за ремонт и дотъкмяване на храмове на територията на Община Ловеч. Сумата бе в размер на 141 701 лв.. От тези средства 100 000 лв. бяха предопределени за дотъкмяване на новия катедрален храм " Св. св. Кирил и Методий “ в Ловеч (за изографисване 70 000 лв. и за витражи 30 000 лева). Други 21 293 лв. отидоха за ремонт на храма " Света Троица “ в село Лисец, а 20 408 лв. са за ремонт на храма " Свети Йоан Рилски “ в кв. " Гозница “ в Ловеч. Общата сума за действия в Ловчанската епархия е 204 000 лв., като от тях 141 701 лв. са за Община Ловеч.

Борисoв посети и българско дружество в региона, където разиска ограниченията в помощ на бизнеса поради ковид. На място се похвалиха, че с помощта на помощта, освен не са усетили рецесията, само че и усилват оборотите си.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР