Няма да изгубя съня си заради грешката ми в Гран

...
Няма да изгубя съня си заради грешката ми в Гран
Коментари Харесай

Фетел определи грешката си като малка, но с големи последствия

Няма да изгубя съня си поради грешката ми в Гран при на Германия ", по този начин реагира Себастиан Фетел, откакто изгуби домашното си съревнование от първа позиция. Пилотът на " Ферари " катастрофира 12 обиколки преди финала, до момента в който водеше, само че изгуби надзор над болида си по мократа тук-там писта.

Грешката на Фетел му струваше скъпо, откакто противникът му за международната купа Люис Хамилтън завоюва и поведе още веднъж в класиране, като има 17 точки повече от германеца.

" Грешката ми не беше огромна, само че имаше съществени последици, тъй като отпаднах от надпреварата. Предпочитам да виждам положително върху нещата – колата ни е бърза, аз водех и всичко се развиваше добре за нас. Уикендът беше положителен за нас, само че аз направих неточност ", сподели Фетел.

Четирикратният международен първенец се показа мощно в квалификацията и в надпреварата, само че грешката му го лиши от пета победа през сезона. В неделя е 12-ият кръг за сезона на пистата " Хунгароринг " край Будапеща. По традиция на нея " Ферари " се показва по-силно от " Мерцедес ", а прогнозите са за високи температури, което също фаворизира Скудерията.

 Фетел дефинира грешката си като дребна, само че с огромни последици
© Associated Press

Световният първенец за 2016 година Нико Розберг счита, че нищо не оправдава Фетел за изпуснатата победа.

" Тогава Люис се движеше по-бързо, само че е реалност, че Себастиан имаше огромен задатък пред останалите, той нямаше потребност да рискува, а просто да кара несъмнено и да стигне до финала. Условията бяха доста сложни, само че той караше на ръба, което е причина за грешката му ", сподели Розберг пред RTL.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Формула 1 (288)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР