Няма да искам оставката на заместника си Красимир Живков, който

...
Няма да искам оставката на заместника си Красимир Живков, който
Коментари Харесай

Ревизоро няма да иска оставката на привикания от прокуратурата негов заместник


Няма да желая оставката на заместника си Красимир Живков, който по-рано през днешния ден беше отведен за разпит. Аз нямам и такова право. Зам.-министрите се назначават от премиера Бойко Борисов. Аз назначавам всички под заместниците си. Това сподели министърът на екологията Емил Димитров преди блицконтрола в отрасловата комисия в Народното събрание, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Димитров сподели, че е разпоредил да се спомага на проверяващите и не пожела да даде повече информация, обвързвана с акцията през днешния ден.

По-рано през днешния ден заместник-министърът на околната среда и водите Красимир Живков беше изведен от постройката на Министерство на околната среда и водите в София и отведен за разпит. Досъдебното произвеждане е поради вноса на отпадък.

“Прокуратурата си има пълномощия и това е всичко, което тя счита за належащо. Какво значи, аз да разясня акция. Не мога да разясня досъдебно произвеждане, не е редно. Всичко, което са поискали са си взели. Разпоредил съм на всички чиновници да окажат подпомагане, както и компютърният експерт “, съобщи той и добави, че е разпоредил няколко инспекции в страната на адреси, които сутринта са му били дадени.
Става дума за обекти, които са под надзор на министерството и от прокуратурата демонстрира интерес.
„ Няма инспекции с наши чиновници в Русе “, изясни екоминистърът, а на въпрос на БГНЕС дали работят площадките за запазване на боклуци, благосъстоятелност на братята Бобокови, той не можа да отговори и сподели, че не знае кои са те и уточни, че броят на площадките е към 5000.
Димитров сподели, че желае да се промени законодателството и при определяне на нарушаване на площадките да имат механизмите да ги закриват бързо, а не с години да водят борби. Димитров акцентира, че работата на тези площадки се управлява от Регионална инспекция за опазване на околната среда в страната.
Той добави още, че сега към този момент работят единствено три циментови завода и са спрели горенето на боклуци.
Димитров напомни, че за своя сметка, преди месеци, италианските управляващи са изнесли контейнери с боклуци и акцентира, че не желае повече такива да бъдат внасяни в страната ни, тъй като основават проблеми в общество.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР