Няма да има затруднения в образната диагностика в областта на

...
Няма да има затруднения в образната диагностика в областта на
Коментари Харесай

Жени Начева: Няма да има затруднения в образната диагностика в областта на онкологията

Няма да има усложнения в образната диагностика в региона на онкологията, сподели пред публицисти заместник-министърът на опазването на здравето и ръководител на Надзорния съвет на НЗОК Жени Начева след съвещание на надзорниците. По време на съвещанието е било решено през днешния ден или на следващия ден да се изпратят инструкции до районните здравноосигурителни каси по какъв начин да се действа поради изчезнало вещество, употребявано в диагностиката за стадиране на онкологично заболяване - технециев генератор, съобщи Българска телеграфна агенция.

Начева изрази вяра, че до три месеца този проблем ще се реши и изясни, че се търси подобаваща опция за търговец или метод за решение на казуса с сегашния търговец. Дотогава НЗОК ще финансира различните действия за характерните проучвания на болните с онкологични болести - ПЕТ скенер или ядрено-магнитен резонанс.

Хората да се доверят на лекарите си, а те ще бъдат осведомени по какъв начин да работят, прикани Начева и акцентира, че няма да има административни спънки. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР