Няма да има забавяне при изграждането на тунел Железница към

...
Няма да има забавяне при изграждането на тунел Железница към
Коментари Харесай

Петя Аврамова: Няма да има забавяне при изграждането на тунел Жлезница

Няма да има закъснение при построяването на тунел „ Железница " към автомагистрала „ Струма ". След отхвърли на „ Джи пи груп " да подпише контракта за построяването на тунела, процедурата за избор на различен реализатор е удължена, изясни министърът на Регионалното развиване и благоустройството.

В Благоевград министър Петя Аврамова и македонският и сътрудник Сухейл Фазлиу, откриха реновираната постройка на регионалната администрация.


Министър Аврамова съобщи, че чака изборът на реализатор да завърши в период и да стартира построяването на тунела „ Железница ". Тя разяснява още, че в програмата на Агенция " Пътна инфраструктура " за 2019 година предпочитано ще бъдат заложени и ще се ремонтират най-тежките сектори в страната, където има проблеми с пътища, свлачища и гранични пунктове. Вече е изработен разбор от регионалните пътни ръководства.
Петя Аврамова, министър на районното развиване и благоустройството: По първични данни третокласната пътна мрежа е в най-тежко експлоатационно положение. А към 25% от пътищата в България имат проблеми, по този начин ние би трябвало да създадем приоритизиране. За всички е ясно, че средствата не са в тези размерки, в които на нас ни се желае да бъдат.
Предстои в най-скоро време да бъде подписан и меморандум за съдействие сред районното министерство в България и министерството на локалното самоуправление в република Македония.

Ще бъдат извършени диалози и с Министерство на вътрешните работи за възстановяване положението на граничените пунктове у нас, сподели още министър Аврамова.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР