Няма да има връщане към „нормалността“ - такава, каквато светът

...
Няма да има връщане към „нормалността“ - такава, каквато светът
Коментари Харесай

Гръцки професор: Няма да има връщане към нормалността

Няма да има връщане към „ нормалността “ - такава, каквато светът познаваше отпреди 2020 година, защото коронавирусът ще продължи да съществува и „ ще би трябвало да вършим постоянни бустерни ваксини, най-вероятно един път годишно “. Това предизвести професор по здравна политика и някогашен министър на държавното управление в Атина, оповестява електронното издание на гръцкия вестник Kathimerini, съобщи организация " Фокус ".

Говорейки на двудневната здравна среща на върха в Атина, проведена от изданието, Елиас Мосиалос сподели, че с цел да се оцени „ представянето “ на Гърция по отношение на други страни във връзка с оправянето с рецесията от COVID-19, би трябвало да се вземат поради редица фактори, като да вземем за пример броят на смъртните случаи на глава от популацията, коморбидността, здравните системи и други епидемиологични данни.

В Гърция хората над 65 години съставляват 22% от популацията, спрямо 11% в Израел. „ Ако някой направи просто съпоставяне, ще каже, че не сме се справили доста зле. Имаме по-ниски равнища на имунизиране от Франция, Ирландия и други страни, и по-високи спрямо България и Румъния. Така че имаме положителни равнища спрямо няколко европейски страни. Разбира се, не сме убедили забележителен % от уязвимите групи и възрастните хора “.

Бившият народен представител от ПАСОК и представител на държавното управление сподели, че „ разумно вирусът ще стане по-заразен и по-малко рисков, което ще бъде резултат от по-силните ваксини и медикаменти “. Той не чака страната да влезе в различен цялостен локдаун, само че сподели, че рестриктивните мерки по райони не може да бъдат изключени. „ Локдаунът не е решение. Това взема решение казуса след един или два месеца. Ваксинациите и използването на третата доза би трябвало да продължат неотложно “.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР